Від імені кандидата у 132 виборчому окрузі Михайла Соколова роздають воду та окуляри мешканцям районів, які входять в округ. Разом з цим виборцям дають листівки з агітацією за кандидата. Це 20 листопада зафіксували спостерігачі ОПОРИ.

Так, у Благодатному, де великі проблеми з питною водою, в обмін на спеціальні картки жителі отримують 10-літрові балони з питною водою. За словами спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, люди отримують воду безкоштовно протягом декількох останніх місяців. Додамо, що разом з балонами води жителі отримують і агітаційні матеріали Михайла Соколова – це також видно і на фото.

132 округ

132 округ

Також протягом останніх місяців у населених пунктах, які входять у межі округу, працюють намети «Якісний погляд» – благодійний проект Михайла Соколова». У цих наметах окуліст підбирає окуляри з потрібними діоптріями, занотовує анкетні дані та номер телефону – для виконання заказу на безкоштовну доставку окулярів.

132 округ

132 округ

Дії кандидата Михайла Соколова підпадають під ст.71 п.13 Закону України «Про вибори народних депутатів Україні», в якій зазначено: «Забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборча агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців».

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53