Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами у народні депутати на повторних виборах 15 грудня у 132 окрузі одразу двох Соколових. Окрім прізвища і самовисування, вони обоє уродженці міста Дніпропетровськ. Але один з них – двійник кандидата, який проводить дуже активну агітаційну кампанію у 132 окрузі.

Першим ЦВК своєю Постановою № 328 від 15 листопада 2013 року зареєструвала 38-річного Дмитра Соколова, безпартійного, який проживає у місті Дніпропетровськ. Жодної агітаційної кампанії у окрузі він не веде.

Постановою № 334 від 18 листопада 2013 року ЦВК зареєструвала кандидатом майже 46-річного Михайла Соколова, на момент реєстрації – вже безпартійного, який веде у окрузі дуже активну агітаційну кампанію. Його реєстрація була пов’язана зі скандалом.

Дніпропетровець Михайло Соколов почав з’являтися у миколаївському політикумі з початку 2013 року. Завдяки протекції тодішнього голови Миколаївської обласної організації ВО «Батьківщина» народного депутата України Романа Забзалюка 10 квітня Михайло Соколов стає в.о. голови МОО ПП «ВО «Батьківщина». До того ж, Забзалюк неодноразово називав Соколова резервним кандидатом по 132 округу у випадку проведення повторних виборів. Але після об’єднання «Батьківщини» з «Фронтом Змін» Михайло Соколов був усунений зі свого посту – 10 серпня 2013 року в.о. голови МОО «ВО «Батьківщина» стає колишній «фронтовик» Тарас Кремінь, а єдиним кандидатом від опозиції на повторних виборах у парламент по 132 округу названо Аркадія Корнацького.

Не дивлячись на це, Соколов не припиняє працювати у окрузі, а після того, як у ВО «Батьківщина» стало відомо про те, що він подав до ЦВК пакет документів на реєстрацію кандидатом по 132 округу, 14 листопада рішенням Президії Політради Соколов був позбавлений членства у ПП «ВО «Батьківщина» за, цитуємо, «невиконання статутних вимог, зраду інтересів партії та дії, що наносять шкоду її авторитету».

Як вже повідомляла ОПОРА, народний депутат України Ігор Бриченко назвав Михайла Соколова «проектом Партії регіонів». 

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53