З 16 листопада Михайло Повлавський почав «ходити в народ», спілкуватися з виборцями в магазинах та громадських місцях, організовувати зустрічі в дворах та вирішувати локальні проблеми виборців. На одній з перших зустрічей були присутні представники комунальних служб, зокрема, директор КП СУБ «Митниця» Ігор Работенко та директор ДП «Електромонтаж 424» Володимир Халай.

Спостерігачі оцінюють такі дії як сприяння місцевої влади кандидату в народні депутати з використанням адміністративного ресурсу. Варто наголосити, що присутність на зустрічі зазначених вище осіб може свідчити про тиск на них або заохочення з боку місцевої влади, щоб у виборців склалося враження про те, що кандидат посприяв вирішенню їхніх комунальних бід.

Виборці, які зібрались у дворі будинку за адресою вул. Героїв Сталінграда, 16, вимагали відновити роботу ліфтів. Кандидат Поплавський запропонував комунальникам негайно вирішити питання та обіцяв невідкладно звернутись до черкаського міського виконкому.

Під час заходу Михайло Поплавський з’ясував, що  близько року у м. Черкаси жителі трьох багатоповерхових будинків на вулиці Героїв Сталінграду змушені були підійматися до свого помешкання пішки, тому що ліфти не працювали. Як повідомили мешканці будинків, ліфти вже майже полагоджені, проте ще не запущені, і вони не підуть на вибори, якщо ситуація не вирішиться. Кандидат у народні депутати заявив, що він готовий взятися за вирішення цього питання. За дві години після цього ліфти було запущено.

 

Ігор Работенко, директор КП СУБ "Митниця" у своєму коментарі спостерігачам ОПОРИ заявив, що йому не відомо про реальні дії Михайла Поплавського з вирішення питання пуску ліфтів.  За інформацією Ігора Работенка, ці ліфти були готові до пуску ще півтора тижні тому, а сам пуск був затриманий через позицію керівництва приватного підприємства "Електромонтаж 424". Отже, виборці могли бути просто введені в оману щодо заслуг Поплавського у вирішенні їхніх проблем. Нагадаємо, що обман виборців не допускається Законом «Про вибори народних депутатів України».

Знімок екрана 2013-11-18 о 20.35.27

Директор КП СУБ "Митниця" Ігор Павлович Работенко

Знімок екрана 2013-11-18 о 20.36.18

 

директор ДП «Електромонтаж 424» Володимир Халай

Варто зазначити, що реакцією на ці події стала сьогоднішня заява голови обласної організації «Батьківщина» Анатолія Бондаренка про бажання вийти зі складу виконавчого комітету.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80