Через DDos атаку хостингу ОПОРА перенесла оприлюднення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

У зв’язку з DDos атакою серверів організації, які обробляли інформацію від короткотермінових спостерігачів, Громадянська мережа ОПОРА переносить прес-конференцію, заплановану на 9.30 ранку 29 жовтня.

Протягом доби сайт та хостинг, на якому ОПОРА обробляє інформацію та зберігає базу даних порушень, піддавались масштабним DDos атакам, внаслідок чого перераховані інструменти були не доступні. DDos атака здійснювалась поза меж України, зокрема із території Китаю та Кореї. Проаналізувавши ip-адреси комп’ютерів, що здійснювали напад, було виявлено, що напад здійснювали 2000 (дві тисячі) машин. Внаслідок чого сайт oporaua.org, map.oporaua.org та хостинг збереження мережі вийшли з ладу.

30 жовтня о 11:30 в приміщенні інформаційного агентства УНІАН за адресою вул. Хрещатик, 4 відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА «Підсумки спостереження ОПОРИ. Результати швидкого статистичного підрахунку голосів».

ОПОРА оприлюднить кількісну явку виборців та підсумки голосування у Верховну Раду згідно зі швидким статистичним підрахунком голосів, яку проводить мережа на основі фактичних офіційних результатів.

Завдяки 3500 своїх спостерігачів по всій Україні представники ОПОРИ нададуть інформацію стосовно наявності правопорушень на виборчих дільницях. А також проведуть аналіз діяльності органів та установ, відповідальних за організацію виборів під час процесу голосування, підрахунку та обробки інформації.

Учасники заходу:

  • Ольга Айвазовська – координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
  • Олександр Неберикут  – аналітик кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРИ