10 вересня 2012 відбулося чергове засідання ОВК по Округу №7 з новим головою Скоплінім Артемом Олександровичем і новим секретарем Кульчицькою Оксаною Віталіївною.

Засідання ОВК було призначено на 17-00 за адресою пл. Радянська 1 (Малий зал), але почалося ближче до 18-00, так як де які члени комісії прибули з запізненням. До призначеного часу засідання прибули і зареєструвалися спостерігачі від міжнародної організації ENEMO. Чекаючи початку засідання вони знаходились  у коридорі, де спілкувалися з кандидатом від опозиції по округу №7 Юрієм Формусом. Розпочавши засідання, члени ОВК забули запросити в зал міжнародних спостерігачів. 

Засідання розпочалося спокійно: були представлені нові члени, прийнята присяга, зачитані дані присутніх. Міжнародні спостерігачі зайшли на засідання після його початку. На цьому ґрунті відбувся конфлікт, бо зареєстрованих спостерігачів не оголосили на початку засідання у списку присутніх. Ініціатором конфлікту став член ОВК Тарішев Андрій Михайлович (від Партії регіонів). Він обурився присутності неоголошених осіб і повідомив, що спостерігачам з цієї причини необхідно залишити засідання ОВК. Юрію Формусу, який увійшов пізніше, також було сказано покинути засідання. На що Формус відповів, що за законом він як кандидат та спостерігачі мають право перебувати на засіданні ОВК. Тарішев та деякі інші члени ОВК висунули ультиматум, за яким вони відмовлялися бути присутніми, якщо члени міжнародної організації ENEMO залишаться. Для запобігання інциденту голова запропонував вирішити питання голосуванням. Після чого члени, котрі підтримали Тарішева, по одному залишили засідання, тим самим зірвавши його. Так з 17 осіб, які були на початку засідання, залишилося менше десяти, що не давало можливості приймати рішення. Залишились лише голова ОВК Скоплін Артем Олександрович (Політична партія "Молодь до ВЛАДИ"), заступник Голови Вінтоняк Ірина Миколаївна (від "Блоку Юлії Тимошенко" - "Батьківщина"), секретар Кульчицька Оксана Віталіївна (від Комуністічної партії України) та члени ОВК: Шевченко Олександр Сергійович (фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") та троє інших.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.