29 серпня відбулося перше засідання ОВК №182 (Суворовський і Дніпровський райони м. Херсона), на якому були присутні  10 з 18 членів комісії. За даними активістів Громадянської мережі ОПОРА, голови комісії на засіданні не було. На питання активіста ОПОРИ, чому засідання відбувається без голови комісії, секретар та заступник почали посилатися на лист, підписаний заступником голови Центрвиборчкому Андрієм Магерою, який дозволяє  проводити перше засідання без голови ОВК. Лист продемонстровано не було.

Розпочав засідання секретар ОВК Влялько Віктор Леонідович (Політична партія "Народно-трудовий союз України"), далі роботу комісії продовжила заступник голови ОВК Задніпряна Віра Степанівна («Україна - Вперед»). Під час засідання члени комісії прийняли присягу та розподілили обов’язки. Крім того, за інформацією активістів ОПОРИ, найближчим часом на ОВК№ 182 очікують призначення нової голови комісії замість мешканця міста Сімферополя Сергія Володимировича Грушина, поданого від партії "Руський блок". До членів ОВК доведена інформація, що ним може стати Андрій Мурашкін, який на місцевих виборах 2010 року представляв в Херсонській міській ТВК Партію Регіонів.  

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91
 
Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.