Суми: Народний депутат просить ректора висунути свою кандидатуру по округу №157

У Сумах відбулося засідання представників 46 громадських організацій, на якому ректор Української академії банківської справи, почесний громадянин міста, член фракції Партії регіонів у обласній раді Анатолій Єпіфанов офіційно заявив про свій намір балотуватися в народні депутати по округу №157.

Нагадаємо, раніше в місцевій пресі була розміщена новина з ознаками «джинсовості» із заголовком «У общественников – свой кандидат», де йшлося про можливість висунення Єпіфанова кандидатом у Сумах.

Цікаво, що збори пройшли в приміщенні наукової бібліотеки УАБС. Групу громадських діячів, які просили ректора взяти участь у виборах, очолив народний депутат Іван Сідельник. Під час зустрічі він розповів про причини такого вчинку: «Хто у нас в області є більш досвідченішим керівником? За чий період роботи в області зроблено більше за все для сумчан? Я знаю, як він вміє відкривати двері в кабінеті міністрів, президента. Коли Єпіфанов за щось береться, він завжди це доводить до кінця. Я впевнений, що люди не помиляться, якщо він буде вибраний депутатом».

І. Сідельник побажав удачі А. Єпіфанову та висловив впевненість у результаті виборів: «… Ми не допустимо, щоб обрали когось іншого. Люди, які є тут, дуже активні, їх знають в області і сумчани вас підтримають».

Основним лейтмотивом заходу були плани створити в парламенті групу народних депутатів від Сумської області, яку й має очолити Єпіфанов.

У свою чергу Анатолій Єпіфанов, заявив, що в нього були сумніви щодо участі у виборах, але, зважаючи на довіру громадськості, він таки розпочне з 6 серпня процедуру реєстрації. «Для мене це було складне рішення. По різним причинам. В свій час я казав, що в політику велику не полізу – буду займатися регіональними питаннями, містом, вузами, наукою», - обмовився кандидат.

Він запевнив, що в парламенті буде «дружити» з розумними людьми та відстоюватиме інтереси виборців й заявив, що якби не було мажоритарної системи, він у жодному разі не став би балотуватися.

Анатолій Єпіфанов народився 1945 року в с. Коровинці Недригайлівського району Сумської області. Відомий у Сумах не лише як ректор Української Академії банківської справи та депутат обласної ради, але й  голова виконкому Сумської міськради з 1980 року, з 1992 року - представник Президента в Сумській області та голова облдержадміністрації, 1994-1998 роках був головою Сумської обласної ради.

Іван Сідельник обраний від "Блоку Юлії Тимошенко". Був 54 у виборчому списку. У лютому 2011 року він увійшов до депутатської групи "Реформи заради майбутнього".

За коментарями звертайтесь:

Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90;

 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.