25 липня на Сумщині з візитом перебував Андрій Шкіль (ВО «Батьківщина»), 23-24 липня – Олександр Стоян (Партія регіонів), 19 липня – Андрій Деркач (Партія регіонів), 18 липня Леся Оробець («Фронт змін»).

Під час своїх візитів народні обранці зустрічалися з людьми та коментували політичну ситуацію.

Свій день Андрій Шкіль почав із виступу на сесії Сумської міської ради із закликом звернутися до Президента Віктора Януковича не підписувати Закон «Про засади державної мовної політики».

Цього дня на розгляд міських обранців було представлено відразу три проекти «мовного» рішення: від «Фронту змін», «Батьківщини» та «Рідного міста». Депутати 48 голосами підтримали проект «Рідного міста» після чого представник фракції Партії регіонів Ігор Перепека заявив, що вимагає від міського голови Геннадія Мінаєва накласти вето на рішення та змінити його текст, щоб воно виходило не від Сумської міської ради, а лише від тих фракцій і депутатів, які за нього голосували.

Також  Андрій Шкіль провів круглий стіл з представниками громадських організацій, присвячений мовному закону. Як повідомляє активіст Громадянської мережі ОПОРА, під час заходу голова Сумської організації партії «Фронт Змін» Микола Клочко закликав громадськість «згуртуватися навколо патріотичних сил Об’єднаної опозиції» та разом з громадськими організаціями «донести до громадськості позицію опозиції».

Далі Андрій Шкіль продовжив свій візит у селі Деркачівка Недригайлівського району та поспілкувався із прихильниками опозиції в Недригайлові та Ромнах.

Насичений візит був і у Олександра Стояна, який відвідав Охтирську центральну районну лікарню.

Як стало відомо Громадянській мережі ОПОРА, на зустрічі в лікарні депутат побудував свій виступ навколо соціальних ініціатив влади: підвищення пенсій, виплата компенсацій в 1000 гривень за втрачені заощадження, безкоштовне навчання у вищих навчальних закладах для талановитої молоді, боротьбу із безробіттям. Окрім цього народний обранець зустрівся у місцевому будинку культури із охтирчанами.

Андрій Деркач, який є ймовірним кандидатом від Партії регіонів по округу №159, 19 липня відвідав Кролевецький та Конотопський райони. Його супроводжував перший заступник голови Сумської обласної ради Олег Бояринцев. В рамках візиту народний обранець провів низку зустрічей із мешканцями, зокрема в селах Козацьке, Бочечки Конотопського району,  Мутин  Кролевецького району, а також зустрівся із працівниками Кролевецької центральної районної лікарні 

18 липня з візитом  Сумах побувала народний депутат Леся Оробець. Основний захід в рамках візиту – круглий стіл на тему планів опозиції в реформуванні освіти та науки. На круглому столі були присутні представники всіх вищих навчальних закладів міста та студентського самоврядування.

Як повідомили у прес-службі опозиційного передвиборного штабу Сумщини, на 26 липня заплановано візит заступника керівника Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції Андрія Пишного, який проведе зустріч із жителями Конотопу та прес-конференцію в Сумах.

За коментарями звертайтесь:

 
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Сумській області
+38 067 14 20 301
Ірина Стегній
 
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90;
 
Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.