Громадянська мережа ОПОРА заявляє про те, що не має стосунку до затриманого вчора правоохоронцями мешканця Донецька Костянтина Лаврова, якому інкримінують вимагання 7000 доларів США за припинення акцій протесту, пов’язаних з демонтажем споруди готелю «Дружба». В той же час мережа акцентує увагу на тому, що саме названий «активіст» незаконно використовував бренд та символи ОПОРИ, які зареєстровані згідно українського законодавства та є інтелектуальною власністю виключно організації, в своїх меркантильних цілях.

 

ОПОРА не має свого представництва у Донецькій області, де вона працює з партнерськими неурядовими структурами, починаючи з 2007 року. Втім, ОПОРА не заперечує того факту, що Костянтин Лавров був в лавах мережі до 2006 року. Саме тоді до організації почала надходити інформація про те, що Костянтин не гребував виступати на боці тих чи інших бізнес-інтересів, організовуючи замовні акції прямої дії. Інцидент призвів до виключенням Лаврова з лав ОПОРИ рішенням Координаційної ради організації.

Організація планує звернутися до суду, з метою припинення незаконного використання її назви, що шкодить її діловій репутації.

Нагадуємо, що Громадянська мережа ОПОРА - неурядова, позапартійна і фінансово незалежна, рівновіддалена від всіх політичних сил всеукраїнська мережа громадських активістів, яка створена з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні. Стратегічно ОПОРА зорієнтована на роботу в 3-х темах: моніторингу виборчого та суспільно-політичних процесів, реформа освіти та подолання корупції в освітніх інституціях, реформа житлово-комунального господарства.

Детальніша інформація:
063 617 97 50