Інформація під час війни має велику цінність і величезні можливості для зловживання з боку ворога. Щоб цього не допустити, в березні  рішенням РНБО було запроваджено єдиний марафон, коли всі ключові канали почали мовити на спільній інформаційній платформі. Проте чим далі, тим більше виникало питань до єдиного марафону і виконання завдань, які перед ним стояли. Зʼявились звинувачення в запровадженні чорних списків з боку Офісу Президента, розпочались інформаційні атаки на Суспільне, яке відповідно до моніторингів дає найбільш збалансовані новини. У підсумку Суспільне, як один з учасників спільного марафону, вийшло із єдиного мовлення і за погодження РНБО розпочинає власний ефір.

Гостем цього випуску «Сили вибору» став Ярослав Юрчишин, народний депутат України, голова Комітету з питань свободи слова. До того він кілька років був першим заступником голови парламентського Комітету з антикорупційної політики.

Ольга Айвазовська поговорила із Ярославом Юрчишиним про ефективність єдиного марафону, про вплив на мовлення офісу президента, а також про ймовірність повернення олігархічного телебачення. Також подискутувати про роль суспільного мовника в інформаційному мовленні та наскільки він справляється зі своїми завданнями.

«Сила вибору» – проєкт Громадянської мережі ОПОРА, який має на меті акцентувати важливість відповідального та усвідомленого вибору для сталого розвитку України та українського суспільства.