19 вересня 2022 року активізувалася діяльність російських окупаційних військ та адміністрації з ініціювання незаконних референдумів на окупованих територіях 23–27 вересня 2022 року. За сценарієм Кремля фейковий референдум створить «юридичні підстави» для анексії цих територій Росією. Пришвидшення відповідних процесів прямо пов'язане з успішними контрнаступальними діями Збройних Сил України на Харківщині та Півдні, а також острахом втрати в дуже короткій перспективі результатів збройної агресії перших місяців повномасштабної війни. 21 вересня Владімір Путін звернувся із заявою щодо проведення фейкового голосування на території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей та оголосив часткову мобілізацію . Судячи з цього, а також останніх рішень російського парламенту щодо внесення змін до кримінального кодексу РФ, Кремль готується до ескалації, оголошення воєнного стану та продовження збройної агресії проти України. Після імітації голосування та незаконної анексії Росія планує заявити, що ці території — в її юрисдикції, тому будь-які контрнаступальні дії України будуть розцінюватися як напад на неї. 

Фейковий референдум не має жодних ознак вільного та законного процесу. Він дискредитує інститут демократії з участі громадян в управлінні державними справами та не опирається на законодавство і Конституцію, міжнародні стандарти і кращі практики. За 2 дні після оголошення фейкового референдуму офіційною владою Росії, було розпочато голосування. Воно відбувається під тиском озброєних військових російської армії, які ходить по квартирам громадян та змушують їх голосування вдома, обираючи між проставлянням галочок у фейкових бюлетенях та життям. Одночасно з голосуванням відбувається збір персональних даних громадян, оцінка їх спроможності на протидію окупаційній владі та залякування.

Попри те, що такі псевдореферендуми не будуть визнані цивілізованим світом, вони все ж створять нові виклики для цивільного населення та держави Україна. 

ОПОРА рішуче засуджує ініціювання та проведення таких загарбницьких псевдореферендумів, результати яких апріорі будуть нікчемними. Ці дії агресора вчергове загрожують глобальній безпеці та міжнародному правопорядку, який сформувався після Другої світової війни. Крім цього, вони формують негативну вже сталу після анексії Криму практику для тоталітарних і авторитарних режимів із загарбницькими амбіціями використовувати інструменти народовладдя (вибори, референдумні процеси, громадські ради тощо) для умовної легітимізації позаправових дій.

У результаті деокупації частини території України світ побачив численні факти воєнних злочинів системного характеру. Псевдореферендуми на окупованих територіях тільки посилять переслідування українців, призведуть до нових вбивств, тортур, примусової мобілізації до збройних сил РФ громадян України, незаконної паспортизації, інших форм насильства та порушень правил ведення війни. Росія систематично розбудовує свою присутність на тимчасово окупованих територіях, створюючи передумови для протиправної інтеграції їх мешканців, нищить українську мову та культуру, русифікує українських громадян. 

Уся цивілізована міжнародна спільнота не повинна допустити повторення кримського сценарію, зокрема слабкої реакції на протиправну анексію українських територій. 

Такий стан справ вимагає рішучих дій міжнародної спільноти. Потрібно суттєве збільшити військову допомогу Україні, необхідну для звільнення окупованих територій та збройного стримування агресора, а також відчутно посилити санкційний тиск на Росію. Кримський прецедент не повинен повторитись, адже Росія не обмежує свої апетити Україною й може зазіхнути на території інших держав. Пасивність і угода з агресором можуть стати фатальною помилкою.

Від рішучості Заходу залежатиме доля українців на окупованих територіях, існування України як незалежної і суверенної держави, стабільність і мир у Європі, збереження системи міжнародних відносин у цілому. Часу на рішучі дії залишається мало.

Довідково
Псевдореферендуми є абсолютно нікчемними подіями з правової точки зору. Про це заявили і низка міжнародних організацій та міжнародна юридична спільнота. Зокрема, Венеційська комісія нагадала про свою позицію щодо незаконного "референдуму" у Криму в 2014 році і заявила, що її висновки з відповідними змінами застосовуються і до планованих Кремлем псевдореферендумів на окупованих територіях України, а також загалом констатувала, що через складнощі з гарантуванням вільної агітації та публічного обговорення реформ з довгостроковим ефектом, проведення референдумів під час надзвичайного стану, включно з війною та військовими загрозами, суперечитиме європейським стандартам. Своєю чергою, міжнародна юридична фірма Public International Law & Policy Group оприлюднила Білу книгу “Законність і вплив російських псевдореферендумів на окупованих українських територіях”, в якій наголошено, що незважаючи на різні правові обґрунтування, заявлені Росією, референдуми та будь-яке подальше включення окупованих територій до складу російської федерації будуть нелегітимними та не матимуть юридичної сили, адже зусилля Росії анексувати окуповані території шляхом референдуму порушують фундаментальне право України на територіальну цілісність. Також вони звернули увагу на те, що посилання Росією на право на самовизначення за аналогією з Квебеком, Шотландією та Косово, не застосовні до контексту України.

 

З розширеною позицією ОПОРИ щодо незаконних референдумів можна ознайомитися за посиланням.

З правовою оцінкою ОПОРИ щодо нікчемності російських псевдореферендумів на окупованих територіях можна ознайомитися за посиланням.