АНОНС

Інформаційний семінар на тему:

«День виборів для спостерігачів та журналістів»

23 жовтня 2014 року о 18:00 відбудеться інформаційний семінар на тему «День виборів для спостерігачів та журналістів». Захід буде проходити в конференц-залі готелі «Україна» (Луцьк, вул. Словацького, 2). Під час семінару присутні дізнаються: як відбувається голосування на виборчих дільницях; як правильно дільничні виборчі комісії повинні проводити підрахунок голосів; що нового в законодавстві про вибори; якими повноваженнями наділені спостерігачі; які права журналістів під час виборів; типові порушення та маніпуляції під час виборів; як реагувати на порушення законодавства.

Під час заходу експерти ОПОРИ зможуть відповісти й на інші питання пов’язані з виборами. До участі у семінарі запрошуються представники громадських організацій та засобів масової інформації, неформальних об'єднань, громадські активісти, активні виборці незалежно від партійності та статусу на виборах.

Для деталей і реєстрації на захід контактуйте з:                                                                                 
Михайло Шелеп, координатор Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
тел. 067-416-50-86 або email: [email protected]
 
Захід організовується Громадянською мережею ОПОРА за фінансової підтримки Європейської Комісії та Фундації німецько-польської співпраці.
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.                                                              
ОПОРА системно інформуватиме суспільство про перебіг кампанії, дотримання чинного законодавства суб’єктами виборчого процесу, участь посадових осіб у перегонах, дотримання міжнародних стандартів організації виборів усіма зацікавленими сторонами. Масштабне громадське спостереження має на меті попередити порушення протягом передвиборчої кампанії та унеможливити зловживання під час підрахунку голосів. Також ОПОРА проводитиме інформаційно-просвітницьку кампанію та надаватиме юридичну підтримку громадянам щодо захисту їх виборчих прав за номером гарячої лінії (044)221-44-06, (094)821-44-06.
 
Website: http://oporaua.org/                                                                                                                                                                      
Мапа порушень: http://map.oporaua.org/                                                                                                                   
Додаток для Android “Вибори 2014”: http://goo.gl/I7M3TN                      
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                                           
Twitter: https://twitter.com/opora (@opora, #вибори14, #elect_ua)