Передвиборча боротьба за посаду харківського міського голови розпочалася задовго до офіційного старту виборчих перегонів та відзначилася помітною агітаційною активністю кандидатів у соціальних мережах. Лише за три місяці до початку виборчої кампанії кандидати витратили близько 1,8 млн гривень на “дочасну агітацію” у Facebook. Значно менше коштів, лише 833 тисячі гривень, кандидати витратили на онлайн-агітацію в соціальних мережах протягом офіційної передвиборчої кампанії. Це означає, що більшість кандидатів вирішили знехтували принципом рівності всіх учасників виборчого процесу і залучити значні тіньові кошти на етапі  “дочасної агітації”, яка ніяк не регламентована законом.

Крім того, передвиборча кампанія в соціальних мережах характеризувалася значною кількістю дискредитаційних матеріалів із ознаками “чорного піару” та дезінформації. Зокрема, активна дезінформаційна кампанія була розгорнута проти Громадянської мережі ОПОРА після публікації заяв про фальсифікацію результатів виборів. Загалом у дезінформаційних кампаніях взяли участь понад 30 публічних сторінок. На рекламу з елементами “чорного піару” було витрачено майже 800 тисяч гривень .

Попри законодавчі норми про обмеження фінансування агітації третіми особами та коштами з-поза виборчого фонду, в Україні прослідковується практика тіньового фінансування передвиборчих кампаній, особливо онлайн-агітації. Не були винятком і вибори харківського міського голови. Так, за даними ОПОРИ, лише троє з восьми кандидатів, які агітували у соціальній мережі Facebook, повністю відобразили свої витрати в остаточних фінансових звітах.

“Дочасна агітація”

В українському законодавстві чітко визначено, що передвиборча агітація починається на наступний день після реєстрації кандидата центральною або територіальною виборчою комісією. Втім, цю норму учасники виборів часто ігнорують, агітуючи задовго до початку виборчої кампанії. Такі дії не лише є прямим порушенням законодавства — вони підважують основні стандарти та принципи вільних, чесних і демократичних виборів. “Дочасна агітація” створює нерівні умови для учасників виборчих перегонів. Виборчий кодекс врегульовує основні терміни початку та закінчення агітаційних кампаній у традиційних медіа (телебачення, радіо), покладаючи відповідальність на мовників. Натомість соціальні мережі залишаються одним з основних майданчиків поширення агітації до офіційного старту виборчого процесу.

Так відбулося і на виборах міського голови Харкова: за даними ОПОРИ, 6 кандидатів (Ігор Терехов, Михайло Добкін, Аліна Мустафаєва, Костянтин Немічев, Олександр Скорик, Сергій Ряполов) розпочали рекламну активність ще до старту виборчої кампанії. Найбільше коштів було витрачено на дочасну агітацію за Ігоря Терехова — політична реклама на його користь виходила на 19 сторінках, які сумарно витратили близько 740 тисяч гривень. Також активно використовували дочасну агітацію в соціальних мережах Михайло Добкін (витрачено близько 650 тисяч гривень) та Аліна Мустафаєва (витрачено близько 378 тисяч гривень).

Нижче наводимо витрати кандидатів на дочасну агітацію, а також сторінки, з яких вона транслювалася:

Слід зазначити, що дочасна агітація Ігоря Терехова відбувалася в тому числі зі сторінок районних адміністрацій Харкова, що може свідчити про використання адміністративного ресурсу. Більше про дочасну агітацію Ігоря Терехова та інших кандидатів можна прочитати у матеріалі ОПОРИ.

Агітація під час офіційної виборчої кампанії

Після офіційного старту виборчої кампанії у Харкові до агітації долучилися ще двоє кандидатів — Денис Ярославський та Володимир Плетньов. Найактивнішими учасниками агітаційної кампанії у Facebook виявилися Костянтин Немічев (витратив на трансляцію 198 рекламних дописів понад 261 тисячу гривень), Михайло Добкін (транслював 113 рекламних повідомлень загальною вартістю 161 тисяча гривень) та Аліна Мустафаєва (витратила близько 118 тисяч гривень за 124 рекламні оголошення). Ще троє учасників виборчого процесу — Олександр Скорик, Ігор Терехов та Володимир Плетньов — витратили на агітацію близько 100 тисяч гривень кожен. Своєю чергою, Сергій Ряполов та Денис Ярославський обмежилися витратами до 12,5 тисяч гривень.

Особливістю харківської онлайн-агітації стало те, що деякі кандидати (Ігор Терехов, Михайло Добкін, Аліна Мустафаєва) інвестували у “дочасну агітацію” більше коштів, ніж вони витратили протягом офіційної кампанії. Наприклад, Ігор Терехов витратив на офіційну кампанію лише близько 95 тисяч гривень, а на “дочасну” — майже 750 тисяч гривень. Так само варто відзначити, що, коли частина кандидатів агітувала за себе із власних сторінок у Facebook, Ігор Терехов, Михайло Добкін та Олександр Скорик активно використовували для просування себе розважальні сторінки або ж новинні сторінки.

Фінансові звіти

За 7 днів після дня голосування усі кандидати на посаду міського голови Харкова подали до харківської територіальної виборчої комісії остаточні фінансові звіти, у яких мали відобразити витрати на передвиборчу агітацію, в тому числі в інтернеті. Варто вказати, що до фінансових звітів входять витрати винятково за період офіційної кампанії, а “дочасна агітація” залишається неврахованою.

З 8 кандидатів, які здійснювали агітацію у соціальній мережі Facebook, лише троє (Олександр Скорик, Ігор Терехов та Володимир Плетньов) відобразили у звітах більші витрати на неї, ніж ті, що їх виявила ОПОРА під час моніторингу. Це означає, що ці кандидати також здійснювали агітацію й на інших платформах, однак через особливості українського виборчого законодавства та політику самих інтернет-платформ відстежити, на що пішли ці витрати, фактично неможливо. Попри це, не обійшлося й без відвертих порушників. Так, Михайло Добкін, хоч і вказав у звіті, що витратив на агітацію в інтернеті 7500 гривень, насправді інвестував близько 160 тисяч гривень лише на трансляцію рекламних повідомлень у Facebook. Водночас Аліна Мустафаєва, Костянтин Немічев та Денис Ярославський взагалі не задекларували у фінансових звітах будь-яких витрат на рекламу в глобальній мережі, хоч агітували вони доволі активно. Також варто відзначити, що Сергій Ряполов, який витратив на політичну рекламу у Facebook близько 12 тисяч гривень, не створював виборчого фонду і не подавав до харківської ТВК фінансової звітності.

Обрахунок здійснювався за курсом 26,4 грн за 1 дол.США

Щодо всіх фактів порушення виборчого законодавства, коли кандидати або не прозвітували про витрати на онлайн-агітацію взагалі, або ж вказали менші суми, ОПОРА готує звернення до відповідних правоохоронних та контролюючих органів. Детальніше про фінансову звітність кандидатів на посаду міського голови Харкова можна прочитати у цьому матеріалі ОПОРИ.

Дискредитаційна кампанія

Крім позитивних повідомлень, які закликали виборців віддати голос за того чи іншого кандидата, ОПОРА також виявила низку сторінок, що дискредитували учасників виборів у Харкові — переважно Михайла Добкіна та Ігоря Терехова. Показово, що часто ці сторінки поєднували рекламну й дискредитаційну діяльність: наприклад, активно публікуючи дописи проти Михайла Добкіна, вони підтримували Ігоря Терехова і навпаки. Дискредитаційна кампанія на цьогорічних виборах була масштабною: сукупно із 30 дискредитаційних сторінок за період передвиборчої кампанії було витрачено 30 102 доларів США (понад 798 тисяч гривень) на трансляцію рекламних повідомлень.

Найбільше сторінок — 22 — критикували Михайла Добкіна. Деякі з них раніше агітували за Юлію Світличну, яка заявляла про свою участь у виборах, однак не подала документів на реєстрацію у ТВК. Інші сторінки використовували досить незвичну тактику прихованої дискредитації — намагалися компрометувати Михайла Добкіна, вдаючи, що насправді підтримують його кандидатуру на виборах.

Іншу групу становлять 8 Facebook-сторінок видання “Первая столица”, що поширювали чорний піар проти Михайла Добкіна, водночас підтримуючи його опонента Ігоря Терехова. Після завершення виборчого процесу вони активно поширювали дезінформацію про ОПОРУ через заяву про фальсифікації виборчого процесу у Харкові. 

Крім того, ОПОРА виявила щонайменше 6 сторінок, що негативно висвітлювали діяльність Ігоря Терехова і за час передвиборчої кампанії витратили на просування своїх дописів майже 7300$ (193 тисячі гривень). Принаймні 3 сторінки з цих 6 (ОбнажёнKha, Дичь Харькова та Цена вопроса), відповідно до розслідування ОПОРИ, входили до координованої мережі та активно використовували фейкові облікові записи для дискредитації Ігоря Терехова.

Також до дискредитаційної кампанії долучилися сторінки Регион ИНФО - новости твоего региона та Идеальный мэр: якщо перша поєднувала дискредитацію Ігоря Терехова та Михайла Добкіна й агітувала за Володимира Плетньова, друга негативно висловлювалася про всіх кандидатів. Більше про дискредитаційну кампанію та сторінки, що брали у ній участь, ОПОРА розповідала у цьому матеріалі.

Агітація в дні тиші

Агітація за день до виборів та в день голосування заборонена законодавством — такі дії передбачають адміністративне покарання. Втім, учасники виборчого процесу інколи поширюють агітацію навіть у “дні тиші”. А онлайн-простір через відсутність чіткого регулювання є ідеальним майданчиком для поширення агітації попри заборону.

На цьогорічних виборах ОПОРА зафіксувала трансляцію 53 агітаційних повідомлень на користь Ігоря Терехова 30 і 31 жовтня. Водночас 31 жовтня зі сторінки Первая столица транслювалось 11 рекламних дописів загальною вартістю 205 доларів США. Варто зазначити, що всі вони коштували від 0 до 99 доларів США. Оскільки Бібліотека реклами Facebook не специфікує витрати менше 100 доларів США, визначити точну суму, витрачену на агітацію в “дні тиші”, фактично неможливо.

Схожим чином зі сторінки RegioNews.ua 30 та 31 жовтня транслювалося 6 рекламних дописів на підтримку Михайла Добкіна. Їх вартість також менша за 100 доларів США.  30 жовтня поширювали 4 агітаційні дописи загальною вартістю менше 100 доларів США й сторінки Патриот Харьковщины та Європейська Солідарність - Харківщина, які підтримували на виборах Олександра Скорика.

Дискредитаційні дописи у “дні тиші” поширювалися дещо активніше. ОПОРА зафіксувала 5 сторінок, які витратили на дискредитацію Михайла Добкіна щонайменше 122 долари США. Інші 4 сторінки поширювали інформацію проти Ігоря Терехова, витративши менше 100 доларів США кожна. Варто відзначити й сторінки Регион ИНФО - новости твоего региона та Идеальный мэр, які діяли подібно до того, як вони функціонували протягом передвиборчої кампанії: перша дискредитувала у “дні тиші” Ігоря Терехова та Михайла Добкіна, друга — і їх, і всіх інших кандидатів.

Передвиборча кампанія кандидатів на посаду міського голови Харкова у Facebook була інтенсивною та відзначилася низкою ймовірних порушень виборчого законодавства. Зокрема, кандидати активно інвестували у “дочасну агітацію”, применшували інтернет-витрати або взагалі не вказували їх у фінансових звітах, а також порушували “дні тиші”, транслюючи агітаційні дописи. Крім того, ця передвиборча кампанія відзначилася й використанням координованих мереж сторінок та фейкових облікових записів, що є порушенням стандартів спільноти Facebook. Водночас шестеро кандидатів вдавалися до порушення термінів агітації, витративши чималі кошти ще до початку офіційної кампанії. Лише Олександр Скорик, Ігор Терехов та Володимир Плетньов прозвітували про витрачені на онлайн-агітацію кошти повністю. Решта ж кандидатів, ймовірно, оплачували рекламу в соціальній мережі в непрозорий спосіб.


Як бачимо, використання соціальних мереж для того, щоб обійти заборони законодавства, все ще залишається суттєвою проблемою для демократичного виборчого процесу в Україні. Зараз притягнути кандидатів до відповідальності за порушення, що стосуються онлайн-середовища, практично неможливо. Саме тому ОПОРА вкотре наголошує на важливості врегулювання онлайн-агітації в українському законодавстві.

РЕКОМЕНДАЦІЇ

Верховній Раді України:

  • Включити агітацію в мережі “Інтернет” до переліку форм проведення передвиборчої агітації, визначених статтею 51 Виборчого кодексу.
  • Визначити незалежного регулятора та надати йому повноваження щодо проведення моніторингу агітації в онлайн-медіа та соціальних мережах і застосування обмежувальних заходів і санкцій за його результатами.
  • Чітко визначити повноваження НАЗК та органів, які здійснюють адміністрування виборів, у сфері контролю за фінансуванням передвиборчої агітації на загальнодержавних і місцевих виборах.
  • Враховуючи неможливість забезпечення дотримання “днів тиші”, переглянути чинні положення Виборчого кодексу про заборону ведення агітації у день та переддень виборів.
  • Встановити законодавчі механізми для протидії дочасній агітації, надавши кандидатам легальну можливість проводити прозору та підзвітну агітацію до початку виборчого процесу та забезпечення притягнення до адміністративної відповідальності за таку агітацію.
  • Встановлення запобіжників для протидії використанню медійного адміністративного ресурсу.

Центральній виборчій комісії:

  • Внести зміни у форму фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів у народні депутати та передбачити окремий код для відображення витрат на агітацію в мережі “Інтернет”.
  • Реалізувати інформаційно-просвітницькі проєкти для кандидатів і виборців в одномандатних виборчих округах щодо законодавчих особливостей та відповідальності за правопорушення у питаннях фінансування виборчої агітації.
  • Забезпечити доступ до фінансових звітів кандидатів та політичних партій на місцевих виборах на вебресурсах у форматі відкритих даних.

Національній поліції України

  • Провести належне розслідування щодо ймовірних випадків подання завідомо неправдивих відомостей у фінансових звітах кандидатів.