“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

У двадцять п’ятому випуску телепрограми за 13 липня ви дізнається про те,  як досягає партійної дисципліни у фракції Олег Ляшко. Чи показують декларації про доходи реальні статки парламентарів: український і міжнародний досвід. Лікарня "Феофанія": чи справді там лікують не тільки депутатів і урядовців, але й учасників АТО? А на завершення понятійний «лікбез» - чи зможуть обранці пояснити поняття «секвестр»?

Детальніше у випуску:

- Чи показують декларації про доходи реальні статки народних депутатів?

Журналіст-розслідувач Денис Бігус розкаже про українські практики і недолугості законодавства.

У рубриція "Як у них?" про міжнародні практики декларування доходів і видатків та способи боротьби з політичною корупцією У США, Німеччині, Великобританії, Франції, Швеції, Нідерландах, Білорусі і Європейському Парламенті.

- У рубриці "Партологія" - відверта розмова із заступником голови фракції "Радикальної партія Олега Ляшка" Андрієм Лозовим.

За які досягнення п’ять помічників Олега Ляшка увійшли у список партії? Чи знав лідер "Радикальної партії" про потенційно неправомірні дії на фронті комбата батальйону "Айдар" Сергія Мельничука, коли залучав його у команду? Якими методами користується лідер "радикалів", щоб досягти партійної дисципліни?
"Кричить, матюкається, б'ється! Коли хтось погано себе веде - може руку підняти", - зізнався Андрій Лозовий у інтерв"ю "Дорогим депутатам".

- «У комітетах» - побуваємо на засіданні Комітетуз питань правової політики і правосуддя.

Хто гальмує зміни до Конституції і чи зможе Комітет зібратися?

- У "Парламентській математиці" - ексклюзивні дані щодоклінічної лікарні "Феофанія".

Із 2014 року у "Феофанії" пройшли лікування 135 ветеранів АТО. Це менше 1% від загальної кількості пацієнтів, яка складає приблизно 14000 на рік. З них у 2014 році були лише 26 депутатів ВерховноїРади України.
На лікування військових витрачено 3,27 млн грн або 1,4% від загального бюджету клініки. Бюджет "Феофанії" на 2015 рік - 226 мільйонів грн. Станом на червень 2015 в клініці проходять лікування 5 віськовослужбовців, поранених в зоні АТО.

- На завершення рубрика "Вокабула" – чи зможуть народні обранці розяснити поняття секвестр?Запитаємо, що таке "секвестр" у народних депутатів Євгенія Дейдея (фракція «Народний фронт»), Юрія Бублика (позафракційний)Андрія Гордєєва (фракція БПП),Віктор Пинзеник (фракція БПП).

Довідково:                                                                                                                                  
Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.    
         
Фейсбук | Твіттер (#дорогідепутати; #рада8; #rada8; #opora; #опора)