Громадські активісти політичного об’єднання «Сила людей» зареєстрували адміністративний позов проти Ірини Сех щодо суміщення двох посад – голови Львівської ОДА та народного депутата України. Про це представники об’єднання оголосили під час сьогоднішньої прес-конференції.

lviv sech 2904

Позовну заяву було подано 24 квітня до Львівського окружного адміністративного суду. За словами юриста «Сили людей» Ірини Жолнович, такі заяви були подані одночасно у всіх областях, де голови державних адміністрацій відмовилися здавати мандат народного депутата. У позові активісти, зокрема, вимагають визнати протиправною діяльність Ірини Сех на посаді очільника Львівської ОДА.

Окрім цього, спостерігачі ОПОРИ поцікавилися у активістів щодо їхньої участі у парламентських виборах та підтримки когось з кандидатів у Президенти України. Так, за словами Віталія Ковтуна, представника національного оргкомітету «Сила людей», наразі до політичного об’єднання з пропозицією співпраці звернулася Ольга Богомолець. Проте, рішення про офіційну підтримку цього кандидата ще має бути обговорене та затверджене на з’їзді. «Влада – не самоціль, ми не прагнемо займати владні посади. Якщо напрацюємо якісь пропозиції для країни – тоді підемо на вибори», - прокоментувала Оксана Жолнович потенційну можливість участі у перегонах до ВРУ. Поки що «Сила людей» збирає підписи громадян для реєстрації політичної партії.

Детальніше:
Ірина Швець, прес-секретар кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.