За чотири роки роботи парламенту ІХ скликання зареєстровано 6269 законопроєктів. Зокрема, за останній рік зареєстровано 1100 ініціатив. Найбільшу підтримку мають законопроєкти, подані президентом України Володимиром Зеленським.  

Найбільше законопроєктів зареєстрували народні депутати — 5221 (83%). На другому місці — Кабмін із 815 ініціативами (13%), далі — Президент, який подав 246  (4%). Однак найбільш ефективним виявився саме Президент — ініціативи, подані ним, депутати підтримують найбільше. Таке тенденція характерна для багатьох скликань Верховної Ради.

Підтримка законопроєктів Президента перебуває на рівні майже 80%, урядових — 34%, депутатських —15%. Так, із 246 ініційованих Президентом проєктів законів успішно проголосовані 196, з 815 урядових ініціатив — 275, з 5221 депутатських — 772. Окремо зазначимо, що понад половина з ухвалених президентських ініціатив стосувалися міжнародних угод.

За час повномасштабного російського вторгнення можна відзначити й зміни у темі зареєстрованих і ухвалених законопроєктів. Класичні рубрики-лідери не змінилися — це економічна та правова політика, а також галузевий розвиток.  Водночас цілком закономірно зросла кількість зареєстрованих і прийнятих ініціатив у сфері безпеки та оборони. Якщо до 24 лютого 2022 року ця тема була останньою за кількістю поданих законопроєктів — лише 2,8%, то тепер кожен десятий зареєстрований проєкт закону стосується цієї теми. Також раніше безпеки й оборони стосувався лише кожен 22-й ухвалений законопроєкт (4,5%), а нині це вже кожна 9-та ініціатива (11%).

За 4 роки роботи ІХ скликання парламенту кожна п’ята законопроєктна ініціатива була успішно проголосована. У попередньому скликанні цей показник був нижчим, адже парламент підтримував лише кожен восьмий законопроєкт. Примітно, що порівняно з попереднім підсумком ОПОРИ (за три роки роботи парламенту), Верховна Рада ІХ скликання збільшила показник ефективності прийняття законопроєктів на 3%.   Також відзначимо, що нинішній парламент за відсотком ухвалених законопроєктів удвічі випереджає парламент VII скликання (2012–2014 рр.) та загалом порівнюваний із Верховною Радою VI скликання (2007–2012 рр.). Найуспішніше за всю історію країни ухвалював законопроєкти парламент далекого ІІІ скликання.