Михайло Коваль, кандидат в народні депутати по 121 одномандатному виборчому округу (центр - м. Дрогобич), висунутий партією «Блок Петра Порошенка», представив громадськості свою передвиборчу програму й заодно запропонував оплатити виготовлення проектної документації для житлового кварталу бійців АТО.

На початку прес-конференції в Дрогобичі, кандидат Михайло Коваль ознайомив журналістів  з основними цілями своєї програми. Документ складається з двох частин. У першій йдеться про питання загальнодержавного рівня: повне перезавантаження влади, її децентралізація при збереженні унітарності та соборності держави, скорочення кількості податків, перекриття офшорів, антикорупційна люстрація судових, правоохоронних, податкових і митних органів і таке інше. Коваль також заявив про дотримання курсу президента України Петра Порошенка, повністю підтримує усі його починання та впевнений у тому, що в майбутньому вони матимуть позитивні результати.

У другій частині програми представлені  локальні проблеми Дрогобиччини: вирішення проблем водопостачання та встановлення справедливих комунальних тарифів у Стебнику та Трускавці, якісне сполучення між районними населеними пунктами, вирішення проблем із екологією в Бориславі та Стебнику, відновлення великих підприємств, таких як Дрогобицький нафтопереробний завод та Дрогобицький автокрановий завод тощо.

Окрім представлення своєї програми, Михайло Коваль заявив, що також готовий оплатити виготовлення проектної документації для житлового кварталу учасників Антитерористичної операції (АТО), які походять з Дрогобиччини.

На перший погляд, намір Михайла Коваля допомогти учасникам АТО вирішити їхні житлові проблеми є благородною справою, гідною похвали. Однак, озвучення його публічно на прес-конференції, у час виборчих перегонів за місце у найвищому законодавчому органі країни, оцінюємо як непрямий підкуп виборців через передвиборчу агітацію, яка має на меті спонукати останніх голосувати за нього, як кандидата у народні депутати (ст. 74, ч.14 Закону «Про вибори народних депутатів України»).

Якщо б кандидат не переслідував цієї мети, то міг би допомогти людям без привертання уваги громадськості до цього питання в час виборів, або заявити про це через місяць, після їх закінчення, що справді свідчило б про безкорисливість його намірів. Тим паче, що проект поки не розпочався, оскільки спершу депутати Дрогобицької міськради повинні виділити землю під забудову.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)