Кандидат в Президенти України Петро Порошенко 11 квітня зустрівся з громадою Малина, Новоград-Волинського та Житомира. Розповів про свою передвиборчу програму, особливості об’єднання з Віталієм Кличком, пообіцяв житомирянам відродити український космос і збудувати в Житомирі кращий ніж у Вінниці фонтан, співав гімн України та роздавав автографи. Завершився тур концертом та спільним виступом з Віталієм Кличком на площі Корольова в Житомирі.  

Ключовою темою всіх зустрічей був лозунг передвиборчої програми Порошенка: жити "по-новому", який складається з чотирьох  основних тез: жити чесно, вільно, безбідно та безпечно. Неодноразово Порошенко зазначав, що приїхав не агітувати, а формувати команду однодумців. Передвиборча програма Петра Порошенка має на меті  об’єднати зусилля для спільного вирішення надзвичайно важких зовнішніх та внутрішніх викликів, які стоять перед державою: «Сьогодні дуже великі очікування від виборів, сподівання на те, що країна зміниться, по новому буде вести себе виборець, народ, який вже народився після 20 лютого, країна, яка пройшла величезні випробування і політики мають відповідати тим очікуванням та запитам, які сьогодні висуває суспільство. І ця виборча кампанія повинна проводитись в такий спосіб, щоб перемагали не ті, хто краще пообіцяє, а ті, хто краще зробить. Виборча компанія має бути змаганням програм та підходів, ми маємо припинити війни, звинувачення та оббріхування політиків та зберегти  територіальну цілісність держави» – зазначив Петро Порошенко під час прес-конференції з журналістами в Житомирі. На думку Порошенка, ключовою людиною в країні має бути платник податків, бо саме він годує Президента, міністрів та депутатів.

Poroshenko Zhytomyr

 

Також кандидат в Президенти зауважив, що його союз з Віталієм Кличком – це стратегічний союз, який призведе до повного оновлення влади в державі та буде доповнюватись ще дуже важливими політичними лідерами і діячами. Імені цих лідерів Порошенко поки що не називає.

Перша зустріч з виборцями відбулася в Малині. Приїзд кандидата в Президенти був широко анонсований в ЗМІ та серед громади міста. Зал був переповнений. Зустріли Петро Порошенка стоячи та аплодисментами. Перед початком зустрічі присутнім показали відеоролики за участю кандидата, його виступи на Майдані, фрагменти зустрічей з міжнародними делегаціями. Після виступу Порошенко розпочав відкритий  діалог з жителями міста.  Також Порошенко представив нардепа Генадія Зубка як свою довірену особу та керівника штабу і назвав  найкращим народним депутатом на Житомирщині. Закінчилась зустріч з кандидатом в Президенти  молитвами за Україну та спільним виконанням Гімну. За такою ж програмою відбулась зустріч з громадою в Новограді-Волинському.

Zhytomyr DSCN0062

 

Zhytomyr DSCN0076

 

В Житомирі Порошенко відвідав новозбудовану недільну школу Свято-Михайлівського собору та поспілкувався з представниками ЗМІ.

На майдані  Корольова в Житомирі зібралось більше трьох тисяч житомирян. Деяких привезли з районів. Лідери відповіли на запитання, які передали в записках на сцену. Зі сцени кандидат в Президенти пообіцяв житомирянам відродити український космос та збудувати в Житомирі кращий ніж у Вінниці фонтан. По завершенню зустрічі Порошенко та Кличко тиснули руки житомирянам та роздавали автографи.

Для зустрічі була спеціально збудована сцена, своїми виступами підтримали кандидата гурт «Мандри» та народні артисти України Тараса Петриненко та Тетяна Горобець.

Zhytomyr DSCN0093

 

Zhytomyr DSCN0108

 

Далі команда Петра Порошенка вирушила на Рівненщину.

 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.