Мостиська та Судововишнянська міські територіальні виборчі комісії після отриманих від ЦВК листів прийняли різні рішення щодо кандидатів, які, ймовірно, порушили вимоги статті 35 Закону «Про місцеві вибори» – щодо недопустимості балотування одночасно від різних партій або ж і від партій, і шляхом самовисування.

Як повідомляли спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, ЦВК звернулася до Мостиської та Судововишнянської міських ТВК та вимагає від них розглянути питання подвійного балотування кандидатів на посаду голів та депутатів відповідних рад та прийняти відповідне рішення.

Вчора ввечері, 29 листопада, ТВК зібралися на засідання, щоб розібрати це питання.

За результатами розгляду Судововишнянська міська ТВК ухвалила рішення не скасовувати реєстрацію трьох кандидатів, щодо яких виявлено ознаки порушення статті 35 Закону «Про місцеві вибори». Натомість ці кандидати звернулися до ТВК, яка їх реєструвала у 2015 році, з проханням виключити з попереднього списку.

Водночас Мостиська виборча комісія виключила 13 осіб, які рахуються кандидатами з виборів 2015 року, зі списку теперішніх кандидатів у депутати на перших місцевих виборах 18 грудня 2016 року.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Радиш,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Львівській області
тел. 032 254 61 63

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.