За даними офіційного сайту Державного реєстру виборців 6 897 мешканців Чернігівщини голосуватимуть не за місцем реєстрації, натомість 7 054 мешканців з інших регіонів звернулися до чернігівських місцевих відділів ДРВ із заявами про тимчасову зміну місця голосування. В межах самої області 3146 осіб змінили виборчі адреси. 

Станом на 17 квітня 13 951 мешканець Чернігівщини голосуватиме не на «своїй», згідно з зареєстрованим місцем проживання, виборчій дільниці. Правом змінити місце голосування перед другим туром до 15 квітня включно скористалися на 3 740 осіб більше, ніж перед першим туром президентських виборів.

Найбільша чернігівців голосуватимуть в Києві (889), Донецькій (522) та Житомирській (470) областях. Ще 3146 людей змінили  дільницю в межах регіону.

З інших регіонів до чернігівських відділів ведення Державного реєстру виборців звернулося 7 054 людини з інших областей. Найбільша кількість заяв (після самих чернігівців) надійшла від киян (1429) та мешканців Київської (695) і Харківської (258) областей.

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області нагадує, що виборцям варто перевірити себе в онлайн-кабінеті виборця  і в разі відсутності чи неточностей  до 23:59 18 квітня  виправити все через суд .

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)