У суботу, 4 червня в одному з мікрорайонів міста представником «ОПОРИ» зафіксовано проведення агітаційних заходів за участі висуванця від ВО «Батьківщина» Юрія Власенка. Потенційний кандидат спілкувався з виборцями та роздавав свої візитівки, в той час,як агітатори розповсюджували газету обласного осередку партії.

У місті з’явилася зовнішня агітація із зображенням майбутнього кандидата та його цитатами. На друкованих агітаційних матеріалах висуванця, розміщених на носіях зовнішньої реклами, вказано, що замовником і відповідальним за друк є Власенко Ю.Д.

vlasenko1

Vlasenko5

Як зазначив Юрій Власенко у розмові з представником ОПОРИ, зустрічі з виборцями проводяться як в Чернігівському районі, так і по місту. Зі слів керівника міської парторганізації ВО «Батьківщина», він вже подав документи для реєстрації кандидатом, однак всю технічну роботу виконує центральний офіс партії.

Vlasenko2

Відповідаючи на запитання представника «ОПОРИ» про джерела фінансування агітаційних заходів, майбутній кандидат зазначив, що виборчий фонд відкриватиметься після рішення про реєстрацію, а агітація проводиться за кошти партії. «Принаймні ми це робимо відкрито від політичної сили, чекаємо відкриття фонду і все будемо робити через фонд», - прокоментував свої дії Юрій Власенко.

Vlasenko3

Vlasenko4

Нагадаємо, відповідно до ч. 1 ст. 70 Закону, партія, кандидати в депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати в депутати в одномандатному окрузі мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. А відповідно до ч. 6 ст. 68 Закону, передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації забороняється. Таким чином, Юрій Власенко проводить агітаційну кампанію із порушенням вимог закону.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.