Виборчком № 136 дозволяє дільничним комісіям уточнювати протоколи, не повертаючись на дільницю. Про це повідомляє офіційний спостерігач ОПОРИ. 

Так, спостерігачу ОПОРИ вдалось зафіксувати на відео, як секретар ОВК № 136 В'ячеслав Франчук (суб’єкт подання – Ліберальна партія України) пропонує поставити печатку на уточнений протокол члену дільничної комісії № 511383, не повертаючись на дільницю.

Також у тому ж ОВК спостерігачу вдалось зафіксувати, як дільниця № 511385 уточнює свій протокол у приміщенні, де знаходиться ОВК. При цьому навіть не приховує цього.

Нагадаємо, що згідно ч.8 ст.94 Закону України «Про вибори напродних депутатів України»: «Дільнична виборча комісія зобов’язана у строк, визначений окружною виборчою комісією, розглянути питання про внесення змін до відповідного протоколу без перерахунку виборчих бюлетенів. Протокол (протоколи) з поміткою «Уточнений» транспортується до окружної виборчої комісії в порядку, встановленому статтею 93 цього Закону. Час прийняття окружною виборчою комісією протоколу (протоколів) дільничної виборчої комісії з поміткою «Уточнений» і занесені до цього протоколу (цих протоколів) відомості фіксуються у протоколі засідання окружної виборчої комісії».

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.