Кандидатa в народні депутати України по 23 округу Ігоря Єремеєва публічно підтримують лідери громадського об’єднання «Автомайдан». Активісти цієї організації поширюють листівки на підтримку політика.

9 жовтня в смт Маневичі відбулася зустріч кандидата в депутати Ігоря Єремеєва із виборцями. Цікавим є той факт, що участь у цьому агітаційному заході взяв й представник громадської організації «Автомайдан», керівник проекту «ВолиньPost» Володимир Пащенко, який виступив на підтримку політика.

Також активісти «Автомайдану», серед яких і керівник організації Сергій Поха, поширили серед присутніх свої листівки на підтримку Ігоря Єремеєва. В цих матеріалах говориться про те, що політик є справжнім патріотом і він не голосував за «вбивчі» закони. Також там є інформація, що Ігор Єремеєв з перших днів підтримав Євромайдан і брав участь у акціях протесту, часто їздив в зону АТО, а в діючому складі парламенту нардеп голосував особисто.

Також в цих листівках є коментарі представників «Автомайдану». Зокрема, Володимир Пащенко називає Єремеєва справжнім патріотом: «Не часто можна зустріти політика, чинного депутата, який знайде в собі сили йти проти чинної влади. Навіть коли це влада злочинців. Слава Богу, у нас було кілька патріотів з Ради, які стали на бік людей та вийшли проти влади Януковича. Таким є Ігор Єремеєв. Він був у наших рядах борців за інтереси людей. Він разом з нами вийшов захищати демократію, європейський вибір».

В коментарі Сергія Похи зазначено, що Ігор Єремеєв забезпечував їхню організацію пальним під час подій на Майдані.

Однак на листівках, поширених автомайданівцями зазначено, що вони виготовлені на власному обладнанні, а не за кошти виборчого фонду кандидата в депутати. А це є порушенням ч. 6. ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів».

Automajdan Vol Automajdan2 Vol

Додамо, що ГО «Автомайдан» була створена після революційний подій із числа активістів-автомобілістів. Однак на Волині діє ще одна подібна організація – «Автомайдан Україна», зареєстрована у той же час. Члени другої організації публічно виступають проти трьох діючих народних депутатів (І.Єремеєва, С.Івахіва, С.Мартиняка), які за їх словами голосували за закони 16 січня.

Мая Голуб,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 
За коментарями звертайтеся:
 
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережазалучить до моніторингової кампанії213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.