Голова та члени дільничної виборчої комісії №460953 (село Вовків Пустомитівського району) залишили приміщення ДВК, забравши з собою печатку. Вони поїхали здавати документи в окружну виборчу комісію №118. Спостерігачі ОПОРИ повідомили про цей інцидент в поліцію. Згодом правоохоронці виклик відхилили.

Протоколи, датовані майбутнім числом, спостерігачі ОПОРИ зафіксували на дільницях у селах Мохнате (№ 461564) та Трушевичі ( №461415) Турківського району у 125 виборчому окрузі. Наприклад, члени ДВК з села Мохнате підписали протоколи датовані 22 липня о 03:00, а представники дільничної комісії з села Трушевичі – документ датований 21 липня 24:05.

Протокол з «майбутнього» спостерігачі ОПОРИ також зафіксували й у серверній в 122 ОВК від дільничної виборчої комісії №461637. Документ про підрахунок голосів виборців у багатомандатному виборчому окрузі підписаний майбутнім часом. Також одна цифра не прописана текстом. У протоколі про підрахунок голосів виборців в одномандатному виборчому окрузі відсутні дата і година. Після зауваження довготермінової спостерігачки, технічний працівник відклав документ вбік і чекав пів години, коли наступить потрібний час, щоб внести дані у систему.

На виборчій дільниці у місті Львові (№461976) порушено процедуру підрахунку голосів: члени комісії розділилися на групи. До сортування бюлетенів долучався спостерігач від партії «Голос». Спостерігачі ОПОРИ зробили зауваження.

Під час підрахунку голосів на дільниці №461823 (місто Червоноград) були присутні дві уповноваженні особи від кандидата-самовисуванця Остапа Семерака. Спостерігач, посилаючись на ч. 1 ст. 34. Закону України «Про вибори народних депутатів» пояснив, що  під час підрахунку дозволена присутність однієї особи. Комісія відреагувала на зауваження спостерігача ОПОРИ і звернулася до уповноваженої особи від кандидата з проханням покинути зал засідання.

За коментарями звертайтеся:

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.