Агітатори двох претендентів на вулицях роздають друковані агітаційні матеріали з програмам кандидатів на посаду Криворізького міського голови. Дмитро Шевчик («Слуга Народу») робить акцент на підтримці з боку Володимира Зеленського, а Костянтин Павлов («Опозиційна платформа – За життя») – з боку Юрія Вілкула.

Агітаційну газету Дмитра Шевчика «Розвиток. Добробут. Стабільність» роздають на вулицях та розносять по будинках. Газета видається російською мовою. На першій шпальті Дмитро Шевчик дякує тим, хто проголосував за нього 25 жовтня і закликає прийти на вибори 6 грудня. Закликає об’єднатися заради майбутнього дітей та онуків, згадуючи про підтримку своєї кандидатури Президентом України.

«Я впевнений, що з такими працьовитими та сильними людьми, як у нас, з підтримкою президента України, великих промислових підприємств Кривий Ріг стане в один ряд з кращими містами країни», - говориться у агітці.

Кожна сторінка газети присвячена різним сферам діяльності – соціальній, медичній, транспортній, дітям та молоді. Окрім пропозицій кандидата, приводяться слова мешканців Кривого Рогу з приводу місцевих проблем та цитати експертів. В соціальній сфері Дмитро Шевчик обіцяє зберегти пільги та збільшити фінансову підтримку людей похилого віку, ветеранів, бюджетників, малозабезпечених містян. Також він планує вдосконалити роботу підприємств – постачальників комунальних послуг, підтримати ОСББ, створити ефективну транспортну модель для міста зі збереженням безкоштовного проїзду для пільговиків.

На одній сторінці наведені роздуми людей на тему «Чому Шевчик?». Серед них президент Володимир Зеленський, поет, студентка, пенсіонерка, педагог, приватний підприємець.

Наклад газети складає 50 тис. примірників, замовником зазначений Дмитро Шевчик.

Друковані матеріали Костянтина Павлова роздають агітатори у брендованих жилетах на вулицях Кривого Рогу. На першій сторінці «Об’єднаної програми» надруковано звернення Юрія Вілкула, в якому він вихваляє якості кандидата.

«Він збереже все краще, не допустить потрясінь та соціальних експериментів, у розвиток міста призведе молоду динаміку і нову енергію. І завжди буде на боці простих людей», - обіцяє виборцям чинний міський голова Кривого Рогу.

В біографії кандидата зазначено, що він рано залишився без матері, завадив «Кабміну Порошенка у 2019 році заморозити місто», а також про те, що Костянтин Павлов двічі обирався народним депутатом України.

Кандидат обіцяє криворіжцям новий аеропорт, «Кривбас Арену», реконструкцію стадіону «Металург». Також він гарантує зробити Кривий Ріг культурною столицею області, забезпечити спадковість історичної пам’яті (ремонт монументу «Перемога» та пам’ятника «60-річчя Перемоги»), покращити екологію в місті. Окремо виділені ініціативи Костянтина Павлова в соціальній сфері. В Кривому Розі діє соціальна програма Юрія Вілкула з підтримки 140 тисяч криворіжців. Натомість Костянтин Павлов обіцяє підвищити виплати: компенсація на оплату житлово-комунальних послуг – 1 500 грн, чорнобильцям – до 10 тис. грн, учасникам АТО – 10 тис. грн, дітям-сиротам – 2 тис. грн, дітям з інвалідністю – 20 тис. грн. Кандидат також обіцяє безкоштовний проїзд у комунальному транспорті всім криворіжцям, безкоштовне харчування школярам 1 – 4 класів, 50% оплату харчування в дитячих садках.

Серед ілюстрацій є чимало спільних фотографій Юрія Вілкула та Костянтина Павлова. Вся інформація в бюлетені надрукована російською мовою, тираж – 40 000 примірників, замовник – Костянтин Павлов.

Олег Жицький, керівник штабу Костянтина Павлова, сказав ОПОРІ, що в зв’язку з карантинними обмеженнями кандидат на посаду Криворізького міського голови не планує зустрічі з виборцями.

Згідно з частиною 1 статті 53 Виборчого кодексу України кандидат, партія (організація партії) - суб'єкти виборчого процесу можуть на власний розсуд виготовляти матеріали передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів свого виборчого фонду. Кандидат, партія (організація партії) - суб'єкт виборчого процесу можуть також виготовляти друковані матеріали передвиборної агітації з використанням обладнання, що їм належить. Відомості, що містяться у таких матеріалах, повинні відповідати вимогам законодавства.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)