На виборчій дільниці №210748, що на вулиці Бориса Тлехаса в Ужгороді, замість шести кабінок для голосування встановили лише п’ять. Також у приміщенні дільниці немає розмітки для дотримання дистанції. За спостереженням представника ОПОРИ, на виборчій дільниці №210775 не протирають ручки та поручні раз на дві години та не нанесли розмітку для дотримання виборцями дистанції. 

За інформацією спостерігачів ОПОРИ, на великій виборчій дільниці №210748 в Ужгороді замість шести кабінок для голосування розмістили 5, а замість шести стаціонарних скриньок для бюлетенів на цій дільниці розмістили лише 4, пересувних - одна замість двох. Також на цій виборчій дільниці немає розмітки для дотримання виборцями дистанції.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, на виборчій дільниці №210737 також немає розмітки для дотримання дистанції щонайменше – метр. Також на цій виборчій дільниці не протирають  засобами дезінфекції поручні, якими обладаний вхід до дільниці.

На виборчій дільниці №210775, за інформацією спостерігача ОПОРИ, встановили лише одну стаціонарну скриньку для голосування та одну переносну скриньку. Також на цій виборчій дільниці немає розмітки щодо дотримання дистанції. Однак, відзначимо, згадана виборча дільниця є спеціальною і там в списки виборців внесено всього 8 осіб.

Загалом, на багатьох ДВК наші спостерігачі відзначають меншу на одну кількість кабінок та скриньок, ніж це передбачено законом, - резюмує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Закарпатській області. - Так, у Виборчому кодексі прописано, що на будь-якій звичайній дільниці повинні бути дві переносні скриньки, на багатьох ДВК є лише одна”.

Щодо протиемідемічних заходів, то, за інформацією спостерігачів ОПОРИ, на усіх ДВК, де працюють спостерігачі і на тих, які спостерігачі відвідали точково, зафіксовано вимірювання температури при вході, також наявні антисептичні засоби.

ОПОРА нагадує, що перелік протиепідемічних заходів на виборчих дільницях закріплено в Постанові КМУ від 22 липня 2020 р. № 641

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)