У жовтні Луганську область відвідували представники двох політичних сил, яких можна віднести до категорії «VIP-агітаторів». У ході перебування на Луганщині зазначені особи проводили зустрічі з місцевими мешканцями та заходи, які зовні мали агітаційний характер. Про це повідомляють представники ОПОРИ з Луганщини.

Зокрема, 19 жовтня регіон із робочим візитом відвідали керівники «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Рабінович та Віктор Медведчук. Під час перебування на Луганщині вони провели «Форум миру» у Сєвєродонецьку, у ході якого представили своє бачення врегулювання ситуації на Донбасі.

Крім того, політики відвідали Рубіжанський картонно-тарний комбінат, який 14 жовтня поточного року підпав під процес часткового зняття обмежувальних санкцій з боку уряду РФ.

Також, у ході візиту Віктор Медведчук заявив про можливий запуск найближчим часом Лисичанського нафтопереробного заводу, який знаходиться у стані «консервації» з 2012 року (належить ПАТ «НК» Роснафта»).

Також масовою поїздкою на Донбас відзначилися і народні депутати від політичної партії «Слуга народу». Близько 100 народних депутатів України 21 жовтня виїхали з робочим візитом на Донбас, де планували пробути 2 дні.

Так, під час перебування на Донбасі групи народних обранців від «Слуги народу» відвідали низку військових об’єктів поблизу лінії розмежування, запланований до відкриття контрольний пункт в’їзду-виїзду «Золоте», спілкувалися з військовими та місцевими мешканцями.

Як зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Луганській області : «Робочі візити до регіонів представників центрального проводу партії чи народних депутатів, які мають авторитет та медійну упізнаваність серед населення,  в останній тиждень перед виборами мають завжди сильний мобілізуючий ефект для виборців. Особливо, якщо вони супроводжуються гучними заявами чи діями. Звісно, що карантинні обмеження «червоної зони» внесли корективи в плани особистих зустрічей партійців із регіональним електоратом. Втім, як правило, саме візити так званих «VIP-агітаторів» є своєрідним лакмусовим папірцем, який вказує на роль та місце регіону у виборчій кампанії політсили». 

 
 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.