4 жовтня спостерігачі ОПОРИ зафіксували проведення Дня здоров’я у місті Полтава, який організували на підтримку Соціал-демократичної партії та кандидата у міські голови Олександра Шамоти. Усім охочим вимірювали тиск та рівень цукру в крові, а також можна було отримати еко-торбинки та подивитися виступ гурту "Band "A" та фаєр-шоу.

Так, на вулиці Зінківській у місті Полтава було встановлено сцену з банерами та надписами на них: "Шамота", "Соціал-демократична партія. Олександр Шамота", "Соціал-демократична партія".

Поблизу встановлено червоний намет з надписом "СДП. Соціал-демократична партія" та білий намет, в якому безкоштовно всім бажаючим по черзі міряли тиск та робили забір крові на цукор.

Також на території заходу присутнім пропонували взяти еко-торбинку з червоним надписом "СДП. Соціал-демократична партія. Олександр Шамота" та потретом Олександра Шамоти.

Між сценою та наметами стояв металевий каркас з прикріпленими банерами з надписами чорним "Мамай знищував" та червоним "Шамота зробив. Соціал-демократична партія".

О 18:00 розпочався концерт гурту "Band "A", після відбулося фаєр-шоу.

На заході був присутнім і кандидат у міські голови Полтави Олександр Шамота, який спілкувався з жителями та виступив зі сцени. Кандидат попросив жителів підтримати кандидатів від Соціал-демократичної партії та представив команду СДП.

Згідно з ч. 6 ст. 57 Виборчого кодексу України забороняється проведення передвиборної агітації або надання виборцям, закладам, установам, організаціям незалежно від їх підпорядкування та форми власності грошей, подарункових сертифікатів, продуктів харчування та спиртних напоїв, товарів (крім матеріалів передвиборної агітації, виготовлених за рахунок виборчого фонду, що містять візуальні зображення партійної символіки та брендування виборчої кампанії, згадування імені або зображення кандидата, який балотується на виборах, такі як плакати, листівки, календарі, блокноти, ручки, запальнички, сірники, значки, бейджі, USB-флешки, вимпели, прапори, книги, пакети, футболки, кепки, шарфи, парасолі та інші матеріали передвиборної агітації, вартість яких не перевищує 6 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян), пільг, переваг, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних та нематеріальних активів, у тому числі від імені благодійних організацій, засновниками або членами яких є кандидат (кандидати), партія (місцева організація партії), та інших благодійних організацій, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), партію (місцеву організацію партії) або згадуванням імені кандидата, назви партії (місцевої організації партії), символіки партії. 

Відповідно ч. 3 ст. 160 Кримінального кодексу України надання виборцям, учасникам референдуму, юридичним особам неправомірної вигоди, що супроводжується передвиборною агітацією або агітацією з референдуму, згадуванням імені кандидата, назви політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, або використанням зображення кандидата, символіки політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, - караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт |Фейсбук |Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)