Про це станом на вечір п’ятниці, 2 жовтня, стало відомо офіційному спостерігачеві ОПОРИ. Повідомлення про розпуск комісії він отримав з телефонної розмови із головою комісії Тетяною Браніцькою (суб’єкт подання – політична партія «Слуга народу»). 

Вона зазначила – про рішення щодо розпуску міської ТВК під її головуванням, стало відомо від куратора з Центральної виборчої комісії. Інформацію голова міської ТВК дізналася у телефонному дзвінку від нього. Однак самої постанови, щодо вищезгаданого рішення про розпуск, голова Васильківської міської ТВК на власні очі не бачила.

Також Тетяна Браніцька зазначила, що нині кандидати у депутати не випускають її з приміщення міської ТВК та вимагають копію постанови. Однак, у розмові зі спостерігачем ОПОРИ голова Васильківської міської ТВК наголосила, що члени комісії, станом на вечір п’ятниці 2 жовтня, вже склали повноваження та зачинили сейф.

Офіційному спостерігачеві ОПОРИ вдалося також у телефонному режимі поспілкуватися із однією з кандидаток на посаду Васильківського міського голови від політсили «Голос» – Анною Оксаніченко. У розмові вона зазначила, що Васильківська міська ТВК напередодні, у четвер, отримала листа від Центральної виборчої комісії із вказівкою виправити у своїх попередніх постановах усі помилки - комісія повинна усунути помилки, допущені у попередніх своїх постановах й документах. 

Станом на ранок суботи, 3 жовтня, Центральна виборча комісія оприлюднила на своєму сайті вищезгадану постанову.

Зазначено, цьому рішенню сприяла скарга від Київської обласної організації політичної партії «За майбутнє» щодо неприйняття рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації кандидата на посаду Васильківського міського голови Валерія Поповича (суб’єкт подання – політична сила «За майбутнє») та зобов’язання Васильківської міської територіальної виборчої комісії розглянути документи, подані для реєстрації цього кандидата. 

Згідно з постановою Центральної виборчої комісії, Васильківська міська ТВК достроково припиняє свої повноваження у зв’язку з одноразовим грубим порушенням нею Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України.

Вже новий склад Васильківської міської ТВК не пізніше 21 години 5 жовтня 2020 року повинна повторно розглянути питання щодо реєстрації кандидата на посаду Васильківського міського голови Валерія Поповича, висунутого київською обласною організацією політичної партії «За майбутнє» та невідкладно надіслати до Центральної виборчої комісії копію такого рішення.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.