Центральна виборча комісія затвердила чергові заміни у складі територіальних виборчих комісій в Івано-Франківській області. Найбільше ротацій провела партія «Нова політика». На другому місці – «Голос».

У вересні відбулось ряд замін у складі обласної, районних та міських територіальних виборчих комісій. Зокрема, партія «Слуга народу» змінила своїх представників у  Косівський районній ТВК, а також двох представників в Болехівській міській комісії. І по одному представнику в Галицькій,  Тлумацькій та Яремчанській міських ТВК.

«Європейська солідарність» замінила свого представника у Тисменецькій міській ТВК.

ВО «Батьківщина» замінила своїх представників в Івано-Франківській районній, а також у  Коломийській, Городенківській та Галицькій  міських комісіях.

Партія «За майбутнє» провела ротації в Івано-Франківській обласній комісії, у Калуській районній, Болехівській та Коломийській міських ТВК.

«Платформа громад» замінила своїх представників у Косівській районній ТВК. Долинській та Косівській міських комісіях. «Перемога Пальчевського» замінила члена Коломийської районної виборчої комісії.

Партія «Голос» замінила представника в обласній ТВК, в Івано-Франківській та Коломийській районних комісіях, а також два представника в Яремчанській міській ТВК, та по одному в Івано-Франківській та Галицькій міських комісіях.

«Опозиційна платформа – За життя» змінила представників в Івано-Франківській районній та обласній комісіях. Партія «УДАР» провела ротацію в Коломийській районній комісії.

Партія «Нова політика» змінила членів у Верховинській та Косівській районних комісіях, а також у Болехівській, Рогатинській, Косівській, Надвірнянській, Городенківській, Долинській та Бурштинській міських комісіях. В міській Бурштинській ТВК також змінили представника «Всеукраїнського народного союзу».

Політична сила «Порядок» замінила членів Болехівської та Надвірнянської міської комісій. «Об’єднання Самопоміч» – в Коломийській міській ТВК. «Українська республіканська партія» – у Тисменицькій міській ТВК, а «Європейська партія України» – у Калуській міській комісії.

«Партія захисників України» змінила представника в Івано-Франківській обласній комісії.

Центральна виборча комісія виключила зі складу Івано-Франківської обласної виборчої комісії  представників політичних партій «Антикорупційний рух», «Солідарність жінок України» та партії «Зелений тризуб».

Стаття 208 Виборчого кодексу визначає чіткий перелік причини, з яких припиняються повноваження члена територіальної виборчої комісії, окрім внесення подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії. Існує ціла низка пунктів. Зокрема, через систематичне невиконання покладених на нього обов’язків.

Нагадаємо, раніше ОПОРА повідомляла, що на Прикарпатті створили одну обласну, шість районних та 15 міських ТВК. Відповідно до норм виборчого законодавства на другий день після їх утворення, ТВК провели перші засідання.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)