У результаті службового розслідування щодо застосування службового пожежного автомобіля для  наклеювання на білборд політичної реклами партії «Слуга народу» був звільнений начальник 17-ї пожежно-рятувальної частини. Про це йдеться у відповіді ОПОРІ від Головного управління ДСНС у Миколаївській області.

Нагадаємо, що за інформацією інтернет-видання «НикВести» 20 серпня у Казанці караул 17-ї державної пожежно-рятувальної частини був долучений до наклеювання політичної реклами на користь політичної партії «Слуга народу». 21 серпня ОПОРА направила звернення до Головного управління ДСНС у Миколаївській області щодо перевірки даних фактів та надання їм правової оцінки. 25 серпня ОПОРА отримала відповідь на своє звернення від т. в. о. начальника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Миколи Панасенка. Він повідомив, що призначено службове розслідування з метою повного з’ясування причин та обставин цього випадку та пообіцяв додатково поінформувати про підсумки розслідування. 

16 вересня Громадянська мережа ОПОРА отримала листа від заступника начальника Головного управління ДСНС України в Миколаївській області Олександра Озерного, в якому повідомляється, що за порушення вимог Кодексу цивільного захисту начальника 17-ї державної пожежно-рятувальної частини притягнуто до дисциплінарної відповідальності та звільнено з займаної посади.

За додатковою інформацією звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)