На Донеччині минулими вихідними партії та потенційні кандидати провели низку розважальних заходів. Представники політичної партії «Слуга народу» роздавали безкоштовно попкорн, чай та печиво.  У Костянтинівці за підтримки Сергія Черткова провели свято для дітей, на якому використовували майно місцевого комунального закладу.

13 вересня у м. Костянтинівка Донецької області, у сквері Театральному провели свято для дітей «Слайм пати». Захід відбувся за підтримки ймовірного кандидата на посаду голови міста Сергія Черткова. Для дітей проводили майстер-класи, спостерігалось велике скупчення людей, але без дотримання соціальної дистанції та користування захисними масками. Також для організації та проведення свята використовувались меблі комунального закладу «Костянтинівська школа мистецтв». Раніше вже ОПОРА писала про те, що у місті Костянтинівка на плакатах Сергія Черткова, на яких зазначено, що він є депутатом Донецької обласної ради, спостерігачі зафіксували написи із запрошенням взяти участь у конкурсах та відвідати концерт духового оркестру. Окремо у місті розташовано білборди соціальної ініціативи Сергія Черткова із зображення самого депутата і написом: «Для підтримки літніх людей «Соціальна стоматологія» і контактним телефоном для звернень.

Також протягом минулих вихідних ряд розважальних заходів провели представники місцевих осередків політичної партії «Слуга народу». Так, у м. Краматорськ з попереднім анонсуванням пройшов показ  сімейного фільму під відкритим небом. Під час заходу присутнім роздавали безкоштовно попкорн.

У Покровську на честь свята фізкультури та спорту пройшла хода з участю спортивних шкіл міста, вело- та мотопробіг, організовані політичною партією «Слуга народу». Усім присутнім роздавали кульки, також учасники заходу несли плакати із символікою партії. У Маріуполі представники політичної партії «Слуга народу» організували велопробіг, присвячений Дню фізкультури та спорту.

У Мирнограді пройшло сімейне свято, яке організувала політична партія «Порядок» та лідер партії Леонід Байсаров, який є ймовірним кандидатом на посаду міського голови. На заході присутні були одягнені у футболки з написами «Ми ЗА Байсарова».  Також всім присутнім організатори пропонували заповнити анкети зворотного зв'язку,  пояснюючи це тим, що таким чином мешканці можуть розказати про нагальні проблеми Леоніду Байсарову. Нагадаємо, що раніше вже ОПОРА повідомила,  що у Покровську представники Благодійного фонду «Надія» за ініціативою голови фонду Леоніда Байсарова разом з представниками політичної партії «Порядок» проводять акцію – адресна допомога літнім людям. Пакети, у яких мешканцям Покровська та селищ району доставляється допомога, були марковані написом «ЗА! ПОРЯДОК».

Фото: pokrovsk news

У Бахмуті в минулу суботу пройшли заходи, присвячені святкуванню Дня міста. Представники Бахмутської політичної партії «Європейська Солідарність» роздавали дітям повітряні кульки з партійною символікою, а також безкоштовно солодку вату. 

Від імені Валерія Слєсарева, який є чинним депутатом Бахмутської міської ради від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», було проведено конкурс «Караоке за жизнь» (рос. мов.). Анонсуючи захід, на афішах з партійною символікою організатори учасникам обіцяли головний приз – іPhone, а також мультиварки, фітнес-браслети та сертифікати у школу англійської мови.

У місті Волноваха депутат міської ради Валерій Лубінець на честь Дня міста відкрив дитячий майданчик. На своїй сторінці у Facebook він поділився цією новиною, а також на відео зазначив, що майданчик є подарунком мешканцям міста від команди Дмитра Лубінця.

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій області прокоментувала таку активність потенційних учасників місцевих виборів: «Згідно з Виборчим кодексом передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Етап висування та реєстрації на цих місцевих виборах відбуватиметься з 15 до 24 вересня включно. Будь-які заходи з ознаками дочасної агітації, а, тим паче, надання подарунків, благодійної допомоги тощо – це порушення стандартів виборчого законодавства».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області, здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА