На рейcовому автобусі “Ужгород-Лисичиво» розміщена реклама юридичної компанії «Товстий і партнери». На рекламі – фотографія Віктора Товстого, який є не лише представником фірми, а й, на даний момент, кандидатом на посаду міського голови Іршави від партії «Відродження».

12.10

Автобус, що належить ПАТ «Мукачівське АТП-12106», курсує через місто Іршава, у якому, власне, балотується Віктор Товстий.

У рекламі, де зображені прізвище та фотографія кандидата, можуть вбачатися ознаки  так званої прихованої агітації.

«Така реклама у мене вже більше ніж два роки. Я являюся за фахом юристом, являюся засновником і головним партнером юридичної компанії «Товстий і Партнери», – прокоментував ОПОРІ ситуацію Віктор Товстий. – І коли лице компанії представляє її директор і засновник, у цьому також нічого поганого нема. А те, що я вирішив балотуватися, ну це співпадіння таке. Я рекламувався так протягом останніх двох років і буду так продовжувати робити, якщо, випадково, не виграю вибори. Я буду продовжувати рекламуватися в такий спосіб. Тому що це така традиція і я тут нічого нового не придумав».

ОПОРА нагадує: згідно з пунктом 6 частини 9 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори»,  розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів забороняється.

 

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.