У понеділок, 19 жовтня, Громадянська мережа ОПОРА влаштувала тренінг для журналістів місцевих засобів масової інформації щодо порушень виборчого законодавства та захисту прав журналістів під час виборчого процесу.

Тренером виступила прес-секретар ОПОРИ у Миколаївській області, яка розповіла про незаконну агітацію, зловживання адміністративним ресурсом, підкуп виборців, перешкоджання роботі журналістів. Варто зазначити, що учасники заходу активно підключилися до навчання, та розбирали конкретні приклади порушень виборчого законодавства кандидатами на посади міського голови та депутатів місцевих рад.

Крім того, журналістам розповіли про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства.

«На жаль, на сьогоднішній день ми можемо констатувати, що не всі порушення Закону «Про вибори» викликають якусь реакцію з боку правоохоронних органів, наприклад, розміщення агітації у невстановлених місцях, що тягне за собою накладення штрафу. На жаль, сьогодні кандидати своєю агітацією псують вигляд Миколаєва, однак ні міліція, ні районні адміністрації, які відповідають за благоустрій міста, ніяким чином не вирішують це питання», - сказала тренерка.

Наприкінці тренінгу представники ОПОРИ відповіли на питання журналістів.

 
За коментарями звертайтеся:
 
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.