Маршрутки сполученням «Київ-Рагівка» курсують із політичною рекламою кандидата до Київської облраду від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Івана Ступака, хоча це забороняє виборче законодавство.

 

Громадянська мережа ОПОРА вже раніше повідомляла про розміщення реклами Івана Ступака в неналежних місцях в смт. Красятичі (Київська область) і поширення листівок без вихідних даних. Цього разу рекламу кандидата зафіксовано на громадському транспорті сполученням Київ-Рагівка.

Нагадуємо, що Законом забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу на будинках і в приміщеннях установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів (п. 5-6 ч. 9 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори»).

 0 17.10.15 Kyiv obl

За коментарями звертайтесь:

Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Київській області
063 685 95 28
(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.