Олександр Герега, Сергій Лабазюк та Сергій Мельник стали першими номерами у списках кандидатів до місцевих рад.

 

Одним із трендів виборчої кампанії на Хмельниччині стало використання імен відомих парламентарів для підняття рейтингу партії, адже у виборчих бюлетенях на всіх округах поряд з назвою партії буде вказано саме прізвище першого номера у її списку.

Так, аж троє народних депутатів-мажоритарниківочолюють списки до місцевих рад: Олександ Герега (№1 у списку партії «За конкретні справи» до обласної ради), Сергій Лабазюк (№1 у списку партії «Поруч» до Хмельницької міської ради) та Сергій Мельник (№1 у списку партії БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» до Хмельницької міської ради). 

Сергій Мельник, був обраний у 187 окрузі (м. Хмельницький) у 2014 році, Олександр Герега – у 192 (центр м. Городка) у 2014 і 2012 роках, а Сергія Лабазюка делегували у ВР мешканці 188 округу (Хмельницький, Волочиський райони, м. Хмельницький) у 2014 та 2012 роках.

Важливо додати, що новостворені політичні партії «За конкретні справи» і «Поруч» не були раніше представлені в українському політикумі і свою активну діяльність стали провадити лише наприкінці літа і лише на теренах Хмельницької області.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.