2 травня кандидат у Президенти України Олег Тягнибок вдруге за останній місяць у рамках передвиборчого туру відвідав Кіровоградську область. Цього разу окрім кіровоградців, він зустрівся з жителями  Світловодська, Знам’янки та Уляновки.

В цих населених пунктах зустрічі з кандидатом у Президенти України відбувалася у місцевих Палацах культури. Всього заходи відвідало близько 1500 осіб. В основному темою спілкування  з кандидатом була безпеки країни.

«Зараз вибори відступають на другий план. Основне – Україна в небезпеці! Я уповноважений запрошувати здорових чоловіків, які бодай служили у війську. Будемо створювати загони самооборони, так як надія на допомогу Заходу дуже мізерна» - заявив на зустрічі у Світловодську Олег Тягнибок.

Також на зустрічах з виборцями йшлося про потребу виборності начальників міліції, суддів,  можливості їх відкликання, люстрацію та подання заявки до Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

У Кіровограді прес-службою ВО «Свобода» була проанансована зустріч кандидата у Президенти з військовими. Зазначимо, що згідно ЗУ п. 2 ст. 64 «Про вибори Президента України» участь у передвиборній агітації забороняється: «у військових частинах (формуваннях) та в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах передвиборна агітація обмежується. Відвідання військових частин (формувань) та установ виконання покарань і слідчих ізоляторів окремими кандидатами на пост Президента України чи їх довіреними особами забороняється. Зустрічі цих осіб з виборцями організовуються відповідними окружними виборчими комісіями разом з командирами військових частин (формувань) або керівниками установ виконання покарань і слідчих ізоляторів з обов'язковим повідомленням не пізніше як за три дні до дня зустрічі усіх довірених осіб кандидатів на пост Президента України у відповідному територіальному окрузі».

Так як візит кандидата готувався в оперативному порядку, то, ймовірно, ця норма Закону України стала однією з причин того, що зустріч з військовими не відбулася. Натомість кандидат у Президенти Олег Тягнибок разом з головою Кіровоградської ОДА Олександром Петіком та народним депутатом Святославом Ханенком став учасником презентації батальйону територіальної оборони, яка відбувалася в приміщенні обласної державної адміністрації. Тут окрім військових та чиновників були присутні представники громади.

Нагадуємо, що Закон України «Про вибори Президента України» забороняє використання приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

  100 4870

IMG 0628

P1010008

За коментарями звертайтесь:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+38 099 426 31 18
 
Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.