Харківська міська територіальна виборча комісія 25 вересня зареєструвала шістьох кандидатів на посаду міського голови, вибори якого відбудуться 31 жовтня.

Про це представникам Громадянської мережі ОПОРА стало відомо під час засідання. Зареєстровано кандидатів-самовисуванців: Немічева Костянтина Віталійовича, Добкіна Михайла Марковича, Говорова Валерія Станіславовича, Мариніна Дмитра Олексійовича, Кондрусіка Олександра Олександровича.

Від політичної партії "Партія Шарія" зареєстровано кандидатом Плетньова Володимира Васильовича. Крім того, члени ТВК відмовили у реєстрації Кемелю Віктору Володимировичу у зв'язку із подачею неналежного пакету документів. Адже він подав лише заяву про реєстрацію кандидата на посаду міського голови.

Нагадаємо, що вибори у Харкові призначені у зв’язку зі смертю міського голови Геннадія Кернеса. 30 березня Верховна Рада призначила вибори у Харкові на 31 жовтня. Виборчий процес розпочався 11 вересня. 

З 21 до 30 вересня 2021 року включно триватиме процес висування кандидатів на посаду міського голови від місцевих організації партій та від громадян шляхом самовисування.

До 30 вересня включно триватиме подання документів до територіальної виборчої комісії щодо реєстрації кандидатів на посаду міського голови. Не пізніш як на п’ятий день з дня прийняття заяви про реєстрацію кандидата та доданих до неї необхідних документів ТВК зобов’язана прийняти рішення про реєстрацію кандидата на посаду міського голови або про відмову в реєстрації, а до 8 жовтня включно оприлюднити інформацію про реєстрацію кандидатів.

До 6 жовтня включно кандидати на посаду міського голови вносять до територіальної виборчої комісії подання щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.

Згідно з частиною 1 статті 52 Виборчого кодексу передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]