Свій передвиборчий тур Анатолій Гриценко розпочав із Черкас. Із громадою міста кандидат спілкувався про наболіле: воєнну агресію Росії та проблеми обороноздатності країни. «Трикутник, в основі якого народ – одна вершина. Друга вершина – армія. І третя – влада. Країна, яка має збалансований трикутник, будь-кого перемагає. Навіть найсильнішу армію», – наголосив Анатолій Гриценко.

hrytsenko

До Черкас кандидат у Президенти від політичної партії «Громадянська позиція» завітав 9 квітня. Нинішню владу колишній міністр оборони Анатолій Гриценко критикує, зокрема, і виконуючого обов’язки Президента України Олександра Турчинова та його найближче оточення. На думку політика, влада не тільки здала Крим, але й взагалі не може надалі захищати Україну. Для пана Гриценка поняття Президент – це верховний головнокомандувач, який відповідає за оборону країни. Політик вважає, що захищати Україну зараз нікому, тому цю місію він готовий узяти на себе, адже нині громадяни найбільше прагнуть жити мирно й уникнути війни.

Політик вважає, що нині найбільшої уваги потребує українська армія та економіка, зокрема, подолання наслідків економічної кризи. Щодо армії, то екс-міністр оборони бачить у ній великий потенціал та можливості, які можна примножити. Проте, на думку Гриценка, через недолугу політику армія лише розпорошує сили.

Там же екс-міністр розповів про необхідність відмовитися від російського газу, корумпованість політиків та порівняв російського Президента В. Путіна з Адольфом Гітлером. Загалом Анатолій Гриценко постійно наголошував на своїх здібностях та готовності стати Президентом, як під час прес-конференції, так і на зустрічі з виборцями. На останній учасникам роздавали анкети, заповнивши які, людина могла стати активістом кампанії кандидата Анатолія Гриценка.

На запитання нашого спостерігача про компетенцію і досвід у інших сферах, Анатолій Гриценко розповів, що має величезний досвід наукової діяльності, читав лекції в Гарвардському університеті, компетентний у проблемах судової корупції та у сферах освіти й енергетики, адже у свій час очолював Центр Разумкова, а також володіє англійською мовою.

hrytsenko2

 

Під час передвиборчого турне Анатолій Гриценко представив керівника обласного штабу. Ним став приватний підприємець і голова Черкаської обласної організації політичної партії «Громадянська позиція» Сергій Савісько.

За коментарями звертайтесь:
Марина Макуха
спостерігач за виборчою кампанією
Президента України Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
+38 063 199 68 20

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.