Кандидат на пост Президента України Михайло Добкін відвідав Луганщину. Під час свого передвиборчого турне кандидат від Партії регіонів провів зустрічі з виборцями та намагався вести перемовини з особами, що захопили адміністративні будівлі в Луганську.

9 квітня Михайло Добкін відвідав міста Сватово, Старобільск та Луганськ, де провів зустрічі з виборцями. В обласному центрі кандидат у Президенти зустрівся з працівниками заводу «Маршал» та з партійним активом обласної організації Партії регіонів у місцевому будинку культури. 

dobkin luhansk

Під час зустрічі з членами партії Михайло Добкін заявив: «Вони (центральна влада) влади не достойні, вони – ще більші невдахи, ніж команда Віктора Ющенка. Сьогодні циніки прийшли до влади. У країні відбулося підготовлене озброєне захоплення влади. Сьогодні ми повинні продемонструвати, що Схід єдиний у протистоянні з ними». Під час зустрічі М. Добкін заявив, що є прихильником федералізації України та другої державної мови – російської, а також, що його ціллю є не кровопролиття людей, яке призведе до жертв, а отримання перемоги на виборах легітимним шляхом.

dobkin luhansk2

По завершенню зустрічей Михайло Добкін направився до будівлі Управління СБУ в Луганську, яку було захоплено проросійськими протестувальниками. М. Добкін намагався поговорити з людьми про вирішення конфлікту та звільнення приміщення СБУ, але йому не дали сказати ні слова, не пустили у будівлю Управління СБУ для проведення переговорів і зустріли досить агресивно. Протестувальники закидали кандидата в Президенти пустими пляшками й іншими предметами та відтіснили за територію барикад.

Після перебування в Луганській області Михайло Добкін поїхав на Донеччину, де планує пробути 2 дні з передвиборчим турне. 

 

Довідково:                                                                                                                                                                  

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.