У Херсоні вже з’явились агітаційні матеріали на користь можливого кандидата на посаду міського голови – Володимира Миколаєнка, який наразі є виконуючим обов’язки міського голови, секретарем Херсонської міської ради.Нагадаємо, що зареєстрованих кандидатів ще немає.

У людних місцях розповсюджується рекламний флаєр футбольного клубу «Кристал», на якому зазначено: «Володимир Миколаєнко – єдиний кандидат в мери Херсону від демократичних сил. Ходи на футбол, вболівай за Кристал».

Таким чином, наявне порушення обмежень проведення агітації (п. 3 ч. 11 ст. 53 та ч.1, 2 ст. 47 Закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів»),  а саме, початку агітації,  які встановлюються п.1, п.2 ст. 47 даного Закону - з наступного дня після реєстрації кандидата відповідною виборчою комісією.

mykolaenko

Олександр  Мошнягул,
координатор кампанії спостереження за виборами Президента України 2014 в Херсонській області 
0503966752
 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.