У середу, 2 квітня, голова Рівненської обласної ради Михайло Кирилов повідомив, що написав заяву про вихід з партії ВО «Батьківщина».

«Сьогодні написав заяву про вихід з партії ВО «Батьківщина», адже не можу погодитися із диктаторськими замашками новобраного очільника обласної партійної організації. Я за взаємну повагу і відкритий діалог в політичній дискусії!»,  – прокоментував Михайло Кирилов у своїй сторінці у Фейбуці.

1960843 617610258308140 871123892 o

У свою чергу, голова обласної організації ВО «Батьківщина», народний депутат України Микола Кучерук на власній сторінці у соціальній мережі Facebook звинуватив голову обласної ради у тому, що той продав ідеали Майдану. Причиною такої заяви стало те, що Михайло Кирилов запропонував на посаду першого заступника голови обласної ради Олександра Данильчука, якого під час останніх парламентських виборів виключили з ВО «Батьківщина» за самовисування. Олександр Данильчук пішов тоді по одному виборчому округу з Миколою Кучеруком, останній в результаті переміг.

До слова, за результатами таємного голосування в Рівненській обласні раді першим заступником голови облради депутати обрали Олександра Данильчука.

Окрім того, 2 квітня під час позачергової сесії Рівненської обласної ради про вихід з фракції ВО «Батьківщина» заявило 4 депутатів, зокрема, Вадим Сидорчук, Віктор Ольховик, Богдан Файфура та Олег Хомич.

Вадим Сидорчук та Віктор Ольховик, як і Михайло Кирилов, були обрані до Рівненської обласної ради за партійними списками «Фронту Змін» і після об’єднання їх політичної сили з ВО «Батьківщина» вступили до фракції останньої в Рівненській обласній раді. Об’єднану фракцію очолив Михайло Кирилов. Олег Хомич та Богдан Файфура обрані до обласної ради за списками ВО «Батьківщина».

Також напередодні про вихід з партії заявив член Рівненського міськвиконкому Роман Денисюк, який до об’єднання ВО «Батьківщина» також був у лавах «Фронту Змін».

Як стало відомо ОПОРІ, заяви на вихід з «Батьківщини» планують написати ще декілька партійців.

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
0969187498