Спостерігачі ОПОРИ продовжують звертатись до правоохоронців щодо виявлених в Дніпропетровській області фактів ймовірного порушення виборчого законодавства. Так, було виявлено псування агітматеріалів, розміщення агітації в неналежних місцях та на стінах комунальної власності.

18 лютого спостерігач ОПОРИ звернувся до Шевченківського відділення поліції в Дніпрі щодо пошкодженого фарбою агітаційного матеріалу кандидата на посаду Президента України Євгенія Мураєва. Псування агітаційної продукції може містити ознаки порушення частини 2 статті 157 КК України «Перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу; поєднані зі знищенням чи пошкодженням майна» та статті 296 КК України «Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом».

12 лютого на стіні школи №1 в місті Дніпро було виявлено матеріали політичної реклами кандидата на посаду Президента України Сергія Тарути. Частина 21 статті 64 ЗУ «Про вибори Президента України» забороняє розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках та в приміщеннях органів державної влади, органів влади АР Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій держаної та комунальної форм власності. Розміщена реклама є політичною, оскільки відповідно до вихідних даних її виготовлено на замовлення кандидата в Президенти Сергія Тарути.

11 лютого спостерігач ОПОРИ на зупинці громадського транспорту «Бар Насолода» в місті Кривий Ріг помітив агітаційний матеріал на підтримку кандидата в президенти Олександра Вілкула, який було розміщено в неналежному місці. А саме – плакат було приклеєно на стовпі електромережі за допомогою скотча. На плакаті були відсутні вихідні дані кандидата, крім того, випуск тиражу було датовано 26 грудня 2018 року, отже, ймовірно, фінансування випуску агітаційної продукції відбувалось не з виборчого фонду кандидата.

Для фіксації правопорушення було викликано наряд поліції. За фактом порушення на місці було складено заяву до правоохоронних органів. Крім того, поліція по телефону зв’язалась з житлово-комунальним підприємством, що опікується прибудинковою територією і дала вказівки зняти незаконний агітаційний матеріал.

У виборчому штабі Олександра Вілкула повідомили, що не здогадуються, хто і коли зміг повісити плакати та відмовились давати інші коментарі щодо правопорушення.

11 лютого в місті Апостолове Дніпропетровської області спостерігачка ОПОРИ виявила на стовпі електромережі плакат зареєстрованого кандидата на пост Президента України Руслана Кошулинського. На плакаті міститься напис: «Руслан Кошулинський. Єдиний вибір українців». Також на плакаті зображено логотипи політичних партій та громадських організацій. Разом з тим, на плакаті не зазначено необхідних відомостей про друкарню, відповідальну особу, замовника та тираж друку.

Про виявлене порушення виборчого законодавства та Кодексу України про адміністративні правопорушення спостерігачка ОПОРИ звернулась до правоохоронців та на місці події написала заяву в відділ поліції міста Апостолове.

Координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Дніпропетровській області, зазначив: «Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалі».

Прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області повідомляє: «11 лютого поліцейські встановили мешканця міста Апостолове, який за 200 гривень розклеював агітаційні плакати, виготовлені з порушенням чинного законодавства. Чоловіка було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів). Санкція статті тягне за собою накладення штрафу на громадян і посадових осіб».

Відповідно до частини 3 статті 59 ЗУ «Про вибори Президента України» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів. Відповідно до ч. 16, ст. 64 цього ж Закону, забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

У частині 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення повідомляється: «Розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація зазначена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». Окрім того, вивішування агітаційних матеріалів на електроопорах має ознаки порушення норм благоустрою (ст. 152 КУпАП).

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.