Центральна виборча комісія утворила 199 окружних виборчих комісій з виборів президента України, які відбудуться 31 березня. Зокрема, на Черкащині утворено 7 окружних виборчих комісій. Комісії № 194, 195, 197, 198, 199-го утворені у кількості 36 осіб. ОВК 196-го округу - 35 осіб. ОВК 200-го округу - 33 особи. Керівні посади розподілені таким чином, що дістались представникам від різних кандидатів. За виключенням того, що голова ОВК 200 та заступник голови ОВК 197 представляють Андрія Садового. 

ОВК № 194 очолив  Петро Сивун – представник від кандидата Романа Насірова, заступником голови обрано Олену Ястремську (від кандидата Олександра Шевченка), секретарем – Любов Заяць (від Миколи Габера).

Петро Сивун раніше уже тричі був у керівництві окружних виборчих комісій: він очолював ОВК 197-го округу (2013 рік – парламентські вибори), та ОВК 194-того (2014 рік – парламентські вибори), був заступником голови комісії округу № 197 на парламентських виборах 2012 року. Делегувався від партій «Зелена планета», «Райдуга» та ВО «Громада». У 2015 році Сивун «зайшов» до Черкаської обласної територіальної виборчої комісії по квоті Партії Сергія Тігіпка. Також у 2010 році він входив до складу комісії 197-го округу за поданням кандидата Віктора Януковича. Олена Ястремська шукала роботу юриста на порталі work.ua. У своєму резюме вказує, що до останнього часу працювала в Придніпровській службі утримання будинків.

ОВК №195 очолила Інна Ліла (від кандидата Андрія Новака), заступник Анатолій Бухольський (від Сергія Капліна), секретар Ростислав Лимар (від кандидата Олександра Вілкула).

Інна Лила значиться директором ТОВ СЛК-Центр, що займається оптовою торгівлею, Анатолій Бухольський – очолює черкаську федерацію хокею на траві (разом з ним засновником є Віталій Логінов – помічник нардепа Сергія Капліна), особа Ростислав Лимар підписав низку петицій на сайті міськради про боротьбу з амброзією, ремонт доріг тощо.

Інна Ліла в спілкуванні з активістом ОПОРИ 19 лютого повідомила, що лише дізналася про своє призначення в комісію.

ОВК №196 очолив Олег Павлов (Юлія Тимошенко), заступник – Валентина Сорока (Віталій Купрій), секретар – Людмила Бандурко (Сергій Носенко).

Олег Павлов був у складі Корсунь-Шевченківської районної виборчої комісії на місцевих виборах 2015 року за поданням «Батьківщини», Людмила Бандурко – пенсіонерка, входила до складу ОВК на парламентських виборах 2012 року за поданням «Партії регіонів», була головою ТВК у 2010 році, головою ДВК у 2004 та 2007 роках.

Пані Бандурко в особистому спілкуванні із активістом ОПОРИ повідомила, що перебуває на лікарняному.

ОВК №197 очолив Анатолій Ваховський (від Віталія Скоцика), заступник – Оксана Георгіца (від Андрія Садового), секретар комісії Тетяна Туз (від Віктора Бондаря).

Анатолій Ваховський працює в ДП «Златодар». У особистому спілкуванні повідомив, що нині хворіє і не хоче бути головою комісії.

ОВК №198 очолив Сергій Радченко (від кандидата Ігоря Смешка), заступник – Анатолій Буряченко (від Ігоря Шевченка), секретар – Надія Зеленська (від Руслана Ригованова).

Особа з ПІБ Радченко Сергій Іванович значиться керівником підприємства «Україна», що зареєстроване в Смілі, Надія Зеленська була членом Смілянської виборчої комісії на місцевих виборах 2015 року, подання «Радикальної партії».

ОВК №199 очолила Тетяна Цвинтарна (від кандидата Василя Журавльова), заступник голови – Тетяна Нечитайло  (від Олега Ляшка), секретар комісії Ірина Грабчак (від Юрія Бойка).

Тетяна Цвинтарна була депутатом Жашківської райради від «Партії регіонів», працює заступником директора з навчально-виховної роботи у ЗОШ №5 Жашкова, Тетяна Нечитайло – вчитель світової літератури і російської мови в Олександрівській школі Жашківської райради, Ірина Грабчак працювала офіс-менеджером в кондитерському домі.

У спілкуванні з активістом ОПОРИ Тетяна Цвинтарна повідомила, що відмовляється бути головою комісії, але пообіцяла бути присутньою на першому засіданні.

ОВК №200 очолила Олександра Балановська (подання від Андрія Садового), заступник – Юрій Хіміч (від Олександра Данилюка), секретар – Ростислав Цімоха (від Володимира Зеленського).

Юрій Хіміч працював начальником бригади промислового альпінізму, Ростислав Цімоха – наймолодший із керівництва черкаських комісій (26 років), значиться засновником ТОВ «Гранд Союз», що здійснює правову діяльність.

Зазначимо, що значна кількість членів комісії вже мають досвід роботи на виборах. Вони працювали в комісіях різних рівнів: територіальних, районних в місті та окружних на парламентських президентських та місцевих виборах.

Окрім того, дехто з членів комісії були або є депутатами місцевих рад, чи балотувалися до їх складу. До прикладу, Віктор Золін (№197, подання Миколи Габера) та Юрій Підгайний (№197, подання Сергія Кривоноса) – чинні депутати Канівської міської ради від ВО «Батьківщина», Світлана Гриб (№ 196, від Юрія Бойка) чинний депутат Корсунь-Шевченківської міськради від ВО «Черкащани», Володимир Костюченко  (№198, від Олександра Шевченка) чинний депутат обласної ради від УКРОПу.

За поданням Володимира Зеленського до комісій потрапили представники адвокатського об’єднання «Віб енд компані». Зокрема, екс-заступник прокурора міста Черкас часів Майдану, фігурант «Люстраційного списку» Михайло Буджерак (№197), співзасновники об’єднання Гліб Сидоров (№196) та Денис Бобер (№195).

Зазначимо, що впродовж двох днів з часу утворення, комісії мають зібратися на перше засідання.