14 листопада рішенням Президії ВО «Батьківщина» № 06-10-017 був виключений з членів партії Михайло Соколов. Про це 15 листопада на прес-конференції повідомив народний депутат України Ігор Бриченко.

«Згідно з пунктами 3.10 та 3.11 Статуту партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Президія Політичної ради партії вирішує: виключити Соколова Михайла Володимировича з членів партії «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» за невиконання статутних вимог, зраду інтересів партії та дії, що наносять шкоду її авторитету», - сказано в рішенні, яке підписав 1-й заступник голови партії О.В.Турчинов.

Причиною виключення Михайла Соколова стало те, що, за інформацією, яка надійшла у партію, він подав до ЦВК документи на реєстрацію кандидатом у 132 окрузі на повторних виборах. Але єдиним кандидатом від опозиції у цьому окрузі вже зареєстрований Аркадій Корнацький. Тому в партії вважають, що Михайло Соколов буде відтягувати голоси у Аркадія Корнацького і збільшувати шанси провладного кандидата Миколи Круглова на перемогу на виборах в окрузі.

«Михайло Соколов – це проект Партії регіонів. Він дуже потужно працював на окрузі: усі стовпи обклеєні, 16 білбордів у Первомайську, кружка, окуляри, вода «Соколівська» розвозиться. Якщо би він йшов від опозиції, такої підтримки не було б, а влада дуже допомагає», - сказав Ігор Бриченко.

Нагадаємо, що Михайло Соколов деякий час був в.о. голови Миколаївської обласної організації «ВО «Батьківщина», народний депутат України Роман Забзалюк, який довго очолював Миколаївську обласну організацію «ВО «Батьківщина», називав його резервним кандидатом у 132 окрузі на повторних виборах до Верховної Ради.

Додамо, що на засіданні ЦВК 15 листопада кандидатом у 132 окрузі був зареєстрований Д.О. Соколов, тобто, зовсім не та людина, яку виключили з партії «Батьківщина».

Документ

Прес-конференція

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53