На Луганщині продовжуються напади на штаби Юлії Тимошенко. Такі напади відбулись 3 травня у м. Стаханів та 4 травня у м. Свердловськ

Невідомі особи здійснили напад та захопили орг.. техніку в штбі Ю, Тимошенко в м. Стаханів.

Як розповів спостерігачам ОПОРИ Щербаков Вадим, голова окружного штабу Юлії Тимошенко в м. Стаханів : «03 травня 2014 р. здійснено напад на штаб Юлії Тимошенко в м. Стаханів. Штаб знаходиться за адресою: м. Стаханів вул.. Дзержинського 7 б. Близько 19 години вечора невідомі особи увірвались до штабу, розбили всі меблі там, захопили та спалили усю виборчу документацію,яка там знаходилась. Комп’ютерита взагалі зникли, тобто були вкрадені. . Жодної інформації, хто це міг бути я не маю, оскільки у штабі на той момент нікого не було і ніхто не бачив нападників. Ми подали заяву в міліцію.»

Схожа ситуація відбулась і у м. Свердловськ наступного дня. Було здійснено напад на Свердловський штаб Юлії Тимошенко. Як прокоментував ситуацію заступник голови окружного штабу у м. Свердловськ  Дорошенко Юлія: «   Сьогодні близько 13 години невідомі особи, які були озброєні автоматами, прийшли до орендодавця Ткаченко Андрія, в якого Ми орендуємо приміщення для штабу та змусили його  відкрити офіс штабу Юлії Тимошенко. Ці люди представилися «Народным ополчением» і заявили, що приїхали з Луганська. Вони забрали всю виборчу документацію, яка була у офісі, орг. техніку, та спалили 2 прапори Всеукраїнського об’єднання Батьківщини біля офісу на вулиці. Оскільки це був вихідний день, у штабі нікого з працівників не було. Ми написали заяву в міліцію по даному факту.»   

 

Довідково:                                                                                                                                                                   

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.