У рамках передвиборчого туру до Вінниці 3 травня завітав кандидат на пост Президента України від Всеукраїнського Об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

Зустріч із виборцями та прихильниками кандидата пройшла в конференц-залі одного з готелів.  Там зібралося близько 300 осіб, більшість з яких – люди пенсійного віку.

Через події в Одесі Олег Тягнибок не зміг вчасно потрапити до Вінниці, тому зустріч розпочали народний депутат, заступник голови фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді Олексій Кайда та нардеп Олексій Фурман. Олексій Кайда озвучив передвиборчу програму Олега Тягнибока та розповів про основні її пункти, відповів на запитання виборців, а також закликав голосувати за Олега Тягнибока.

На запитання про перспективи обєднання із певною політичною силою Кайда відповів, що «Свобода» завжди готова до діалогу.  

Під час свого виступу кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок висловив думки щодо актуальних проблем України, зокрема й в Одесі, та відповів на запитання присутніх. Тягнибок наголосив на тому, що треба оголосити після виборів Президента дострокові парламентські вибори та на тому, що влада Президента має посилюватись, а не послаблюватись.

«Вважаю помилкою послаблювати владу Президента. А представниками Президента в областях мають бути прокурори», - сказав Тягнибок.

Олег Тягнибок зазначив, що «в Україні саме народ має стати джерелом влади. Для цього потрібно мати чітко прописаний закон про імпічмент Президента та просту процедуру відкликання депутатських повноважень, скасувати обласні та районні адміністрації і створити виконавчі комітети, які прийматимуть рішення під чітким контролем народу». 

Тягнибок зауважив, що особливої реформи потребує й судова гілка влади. Громада має отримати право відкликати суддів

Йшлося також про заборону Партії регіонів, Комуністичної партії України та комуністичної ідеології в країні, люстрацію, зняття депутатської недоторканості, скорочення чисельності депутатів у Раді до 300, реформування армії та силових структур, продовження Європейської інтеґрації України, енергетичну незалежність від Росії, боротьбу з русифікацією та захист української мови.

Варто зазначити, що зустрічі з Олегом Тягнибоком було заплановано у містах Немирів та Жмеринка (виборчий округ №14), проте на них кандидат не встиг потрапити через події в Одесі. Зустріч у цих містах з виборцями відбувалася за участі трьох народних депутатів від ВО «Свобода» -Олексія Фурмана, Олександра Мирного та Олексія Кайди.

tyahnybok vinnitsa

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.