жовтня на прес-конференції у Кіровограді кандидат у народні депутати Андрій Лаврусь (самовисування) заявив про чорний піар і шантаж з боку команди іншого кандидата у народні депутати по 102 ОВО (центр-м. Знам’янка, включає: міста Знам’янка, Світловодськ, Знам’янський, Новгородківський, Олександрівський, Онуфріївський, Світловодський райони) – Олеся Довгого (самовисуванець, у 2006 році став депутатом Київради за списком Блоку Леоніда Черновецького, до 2011 був секретарем Київради, до ВР балотувався і не пройшов на виборах у 2012 році, під час передвиборчої кампанії під виглядом соціальної ініціативи поширював серед виборців продуктові набори).

lavr 2

Кандидат розповів, що наприкінці вересня до нього звертався і погрожував повісткою в армію у випадку активної агітаційної кампанії  кандидат  Вадім Бондарь (Блок Петра Порошенка). Цитуючи статтю журналіста Сергія Лещенко («Нотатки з виборів. Як зливають округи. Зупинити корупціонера Довгого», 6.10.2014, «УП»), Андрій Лаврусь назвав Бондаря «представником команди Черновецького та технічним кандидатом Олеся Довгого». Адже після відмови припинити активну агітаційну кампанію проти Андрія Лавруся, за його словами, розпочалася «брудна кампанія з використанням ЗМІ та чорного PR».

lavr 1 1

Статті ідентичного змісту «В Кировоградской области будут голосовать з добрые дела»  про те, що на округу перемагає Олесь Довгий, а Андрій Лаврусь нібито ховається на виборах від армії, з’явилися одночасно на багатьох всеукраїнських та місцевих сайтах. На прес-конференції  Андрій Лаврусь заявив, що зніматися з виборів не буде і про випадки  погроз і провокацій з боку штабів конкурентів повідомлятиме публічно, а  також робитиме відповідні заяви в правоохоронні органи. Також кандидат  повідомив журналістам, що йому відомо про факти підкупу виборців(200грн.)з боку штабу кандидата Олеся Довгого.

Тим часом військовий комісар  Знам’янсько-Олександрівському об’єднаного  військомату Олександр Чижма  повідомив спостерігачу ОПОРИ , що на Андрія Лавруся повістку не виписували, так як той є депутатом районної ради і щодо нього діє офіційна відстрочка. Також військовий комісар заявив, що кандидату надіслана офіційна інформація про те, що повістка не виписувалась.

Нагадаємо, саме у 102 ОВО зафіксовано найбільшу в Кіровоградській області кількість кандидатів – 22, а також використання «брудних» виборчих технологій – псування агітаційної продукції, чорний піар, рекордну кількість «клонів» - чотири кандидатати у народні депутати  Віктора Бойки.

прес-служба кампанії спостереження Громадянської Мережі ОПОРА в Кіровоградській області
За коментарями звертатись:
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
Патруль Євгеній
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.