Просто читаєш світові новини? Створюй їх! - eRepublikСуть проекту - щоби надати можливість кожній країні показати - наскільки гарно вона може організувати своє населення - через чотири блоки - бізнес, політика, армія та спілкування (через газети, форуми, ІРЦ, тощо). Кожна держава має спочатку аналогічну територію як на політичній мапі, та потім все починає змінюватися...

Україна вже пережила румунську окупацію, але угорці що звільнили нас, залишили за собою лояльну більшість в умовному парламенті (Congress), та дві області. Дійсно, таке можна побачити лише в грі...

З першої десятки країн, половина однозначно самостверджується через гру - це Польща (яка думає на кого - Росію чи Німеччину нападати), Румунія (яку незлим і тихим пам`ятають всі - саме через неї склався головний наявний там альянс держав), Сербія, Індонезія (володіє, до речі, Західним Сибіром; а ви китай-китай...), та найпотужніша держава світу - Угорщина.

Остання цікава тим, що в цій невеличкій (10 млн) держав, була проведена справжня національна кампанія по залученню людей до цього проекту. "Представ свою державу!", "Захисти країну!" - це лише частина тез, що говорилася на всіх рівнях - аж до національного телебачення.

"Я вдячний цій грі, бо я зміг зануритись в справжню соціалізацію. Знаєте, зараз багато угорців навіть не ходить в гості до сусідів - хоча б раз на рік. Ця гра допомагає віднайти цілісність нашій нації" - - зазначив мій друг, Йожеф.

 

 Електронна "Україна", не дивлячись на все, вдячна угорцям. В Україні є як 5-а колона (з тих же румун, та навіть росіян - на днях вони зареєстрували в ЕУкраїні "відросток" своєї партії), і не рахуючись цю умовну державу б давно поділили з її мінімумом (1500) населення вже інші країни. У США в 10 разів більше, наприклад

Реальність може й відрізнятися.
або про те, кому в Росії жити добре

Складні умови такі змусили українців поєднатися, і вони створили єдину партію United Ukraine, що отримала перше місце на недавніх виборах Президента. В Росії - українська ситуація 8):

  • Хабрапартія - для вихідці з Хабрахабра (один з провідних мережевих ресурсів Рунета)
  • ЕРА - партія вихідці з іміджбордів, і не тільки. Нові, але взяли друге місце на виборах "Президента" (кожен місяць відбуваються) - 26%
  • Кадети - ліберальна економіка+повне відновлення держави (зараз у Росії її любі союзники - та ж Угорщина з Індонезією забрали найцінніші регіони) - потужна стара опозиція
  • Партія політичних пофігістів (без коментів)
  • ФРП - правляча партія (та чи надовго?) - лише 49% на президентських виборах (в Україні гравець з промовистим ніком Данило Галицький, американець з родини українського походження, вільно володіючий українською та частково російською, взяв 76%)

 

Звісно, що в такій електронній Росії, постійно ходять ситуацію про "злочинність мавпування реального Українського досвіду".

"Не треба перетворюватися на український парламент!" - як публічно зазначив член ФРП.  

Абсолютний примітивізм економічних розрахунків дозволяє перевіряти різні економічні теорії в "чистих" лабараторних умовах. Наприклад, один такий лаборант, угорець Shaok, що вже встиг обнулити (!) скарбниці умовної Греції, сформути свою бізнес-кліку в Китаї (!!), і т.д., побув Президентом рідної держави.

Розвинуто навіть заробітчанство. Що тут казати, якщо в Індонезії на певній постійній основі представлено дві партії місцевих поляків та румун.

Важко живеться Україні і в цьому умовному світі. Якщо захочете приєднатися - пишіть на [email protected], або перейдіть по http://www.erepublik.com/en/referrer/sergard. Ця зсилка каже, що з кожного зареєстрованого механізм проекту нараховує мені бонуси (дозволяють відкривати внутрішні газети, напр.), а я Вас починаю вести як радник з першого дня.

P.S. За останні 15 днів населення кількість зареєстрованих учасників проекту з Росії збільшилось майже в три рази - до 5 тисяч. Звісно, що багато інших умовних "країн", як Росія, Польща, Румунія, Угорщина та навіть Турція мають свій погляд на місце хай і умовної, та України, на карті...

Карту, до речі можна глянути на: http://www.egobba.de (клацнути кнопочки на самій карті)

Мораль

Звісно, можна дуже багато говорити, що цей проект знаходить інший спосіб поєднання світового ком`юніті, можна багато говорити про винахідливість румунів, і згадувати їм Тузлу, вибачте, Зміїний.

Мораль полягає в тому, що, за висловами однієї російської газети "привносячи реальне в віртуальне, ми створюємо нереальне в нереальному". Дійсно, прості прагматичні дії в цьому проекті швидко принесуть вам умовний віртуальний успіх. Але якщо Ви захочете туди перенести ідеологію з реального життя - отут починається цікаво... Можна згадати англомовних комуністів, що перші володіли віртуальною Росією, можна згадати назву найпотужнішої віртуальної партії американців - "Робоча"... По цьому вже можна робити прогнози, і випробовувати їх на практиці (це ж все-таки симулятор).

Українцям ж я бажаю одного - цей проект, або будь-який інший повинен показати - лише здоровий ґлузд, необхідність та інтуіція можуть привести до процвітання. А ідеологію залишимо Тому, хто має на неї право.

Лінки