Світова залежність від викопного палива перетворилася на зброю в руках диктатора і продовжує фінансувати російську війну в Україні. Тож зараз, як для України, так і для Європи, як ніколи, важливо забезпечити енергетичну безпеку та незалежність.

Водночас, сьогодні бюджетні кошти у надзвичайно великих обсягах спрямовуються на стримування зростання тарифів шляхом субсидування побутового споживання «дешевих» енергоресурсів.

Ріст тарифів на енергоресурси – одна з найбільш дискусійних тем, яка здебільшого викликає обурення населення. Та чи мають низькі тарифи позитивний вплив на добробут громадян та на бюджет держави? Чи сприятиме така ситуація руху до енергонезалежності населення та країни? Що таке енергонезалежність і як її досягти?

Про це запрошуємо подискутувати під час засідання круглого столу «Енергонезалежність: де взяти кошти».

Мета заходу: на прикладі практичних кейсів та результатів досліджень виявити і обговорити перспективні кроки та фінансові джерела для розвитку енергонезалежності населення та України в цілому.

Запрошені учасники: членкиня НКРЕКП Ольга Бабій, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, директор ДУ «Фонд енергоефективності» Єгор Фаренюк, галузеві експерти, представники донорських організацій.

Орієнтовний перелік питань для обговорення:

  • витрати та втрати держави на компенсацію різниці в тарифах;
  • потенціал перетворення компенсації різниці в тарифах в інвестиції заради енергонезалежності;
  • економія для людей і держави: реальний приклад впровадження енергоефективних заходів;
  • місцева програма співфінансування енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ/ЖБК 70/30: результати економії;
  • результати роботи Фонду енергоефективності та перспективи розвитку;
  • перспективи для ЕСКО у житловому секторі тощо.

Дата та час проведення: 28.06.2023 з 12:00 до 14:00.

Формат заходу: онлайн, на платформі ZOOM

Зареєструватись для участі можна до 27.06.2023 за посиланням: https://forms.gle/p9n61mA6iSsaW6849  

Захід організовано в межах проєкту «Сонячна енергія для людей», який реалізується громадянською мережею ОПОРА за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна.